ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχηγός Αστυνομίας: 'Προσήλωση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όπως η Europol'

Αρχηγός Αστυνομίας: 'Προσήλωση στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όπως η Europol'

Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ασφάλεια της Ε.Ε Sir Julian King.

Συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου πραγματοποίησε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ασφάλεια της Ε.Ε. Sir. Julian King στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο, κατά την οποία συζήτησε με τις Κυπριακές Αρχές την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε ζωτικούς τομείς ασφάλειας.

Κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου και αφορούν και την Αστυνομία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων, με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της συνεργασίας στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε στον Sir. Julian King ότι τα θέματα αυτά είναι κρίσιμα για την εσωτερική ασφάλεια των Κρατών Μελών και αποτελούν τις πιο υψηλές προτεραιότητες της Αστυνομίας. Επεσήμανε παράλληλα ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία σε τομείς που αγγίζουν την πρακτική διαχείριση θεμάτων ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης ότι «η ραγδαία μετάλλαξη και η παγκοσμιοποίηση αυτών των απειλών καθώς και οι νέες μορφές που αποκτούν, καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ, μια πιο ισχυρή και αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της ασφάλειας». Ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε την προσήλωση και τη δέσμευση της Αστυνομίας στην βαθύτερη συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όπως η EUROPOL, Frontex, CEPOL κ.ά.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενημερώθηκε για το Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η Αστυνομία Κύπρου με θέμα το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top