ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του Τμήματος Τελωνείων - Τους 'έπιασε' με τα παράνομα

ΚΥΠΡΟΣ: Χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του Τμήματος Τελωνείων - Τους 'έπιασε' με τα παράνομα

Εκστρατεία του Τμήματος Τελωνείων διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα στις επαρχίες Αμμοχώστου, Λεμεσού και Πάφου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων, την Παρασκευή (7/9) λειτουργοί του Τμήμας σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης των Βάσεων Δεκέλειας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα σε περιοχές που βρίσκονται εντός των Βάσεων Δεκέλειας. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 27 πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι τρία από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα γεωργικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση των εν λόγω υποθέσεων, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ και με την είσπραξη του ποσού τα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Εξάλλου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων πραγματοποίησαν επιχείρηση σε υποστατικό στην Επαρχία Πάφου, για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατακρατήθηκαν 2,602 τεμάχια ειδών ένδυσης, τσάντες, καπέλα και γυαλιά ηλίου από διάφορες εμπορικές επωνυμίες συνολικής αξίας 15 περίπου χιλιάδων ευρώ, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από την ιδιοκτήτριά τους στο Τμήμα Τελωνείων. H υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Τελωνείων.

Την Πέμπτη 6/9, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Αμμοχώστου, πραγματοποίησαν έρευνα, με βάση δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στο Παραλίμνι για εντοπισμό αδασμοαφορολογήτων καπνικών προϊόντων.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.200 τεμάχια τσιγάρα συγκεκριμένων μαρκών και 500 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο άλλης μάρκας.

Η ποσότητα που εντοπίστηκε επιθεωρήθηκε από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενέργησαν, διαπίστωσαν ότι η ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα 490 ευρώ, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη και ότι προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων και ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 900 ευρώ.

Επίσης, τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου 2018, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λεμεσού, ανέκοψαν για έρευνα όχημα ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίου. Από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στο όχημα μεταξύ άλλων και 50 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρα συγκεκριμένης μάρκας.

Τα τσιγάρα επιθεωρήθηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων οι οποίοι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενέργησαν, διαπίστωσαν ότι η ποσότητα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα 1,750 ευρώ, δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι είναι αδασμοαφορολόγητη και ότι προερχόταν από τις κατεχόμενες περιοχές.

Τόσο τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν όσο και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα για τη μεταφορά τους στις ελεύθερες περιοχές κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Ελληνοκύπριος συνελήφθη από την Αστυνομία για αυτόφωρα αδικήματα και οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για 4 μέρες.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε αίτημα για εξώδικη διευθέτηση των τελωνειακών αδικημάτων που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, πλέον 500 ευρώ ως ποσό απόδοσης για το όχημα που κατασχέθηκε.

Ο Ελληνοκύπριος κατέβαλε τα συγκεκριμένα ποσά και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για άλλα αδικήματα που διέπραξε, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top