ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Φωνάζουν οι ατζέντηδες -«Ο Δήμος Πέγειας στέλνει ξένες ομάδες στην Τουρκία» - Διαψεύδει ο Δήμαρχος

ΚΥΠΡΟΣ: Φωνάζουν οι ατζέντηδες -«Ο Δήμος Πέγειας στέλνει ξένες ομάδες στην Τουρκία» - Διαψεύδει ο Δήμαρχος

Σε προκήρυξη διαγωνισμού για παραχώρηση άδειας χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Πέγειας, προχώρησε ο Δήμος, με τους πράκτορες ξένων ομάδων να αντιδρούν για το υψηλό κόστος της.

Του Μιχάλη Μενελάου

Δέκτης παραπόνων από πράκτορες που ασχολούνται με ξένες ομάδες, οι οποίες έρχονται στο νησί μας για την προετοιμασία τους και τις προπονήσεις τους, έγινε το ThemaOnline.

Συγκεκριμένα, πράκτορες ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας πως η χαμηλότερη τιμή που ζητεί ο Δήμος για την έκδοση άδειας χρήσης του σταδίου Πέγειας, ξεπερνά τις 40 χιλιάδες ευρώ και θεωρείται ασύμφορη.

Άδεια χρήσης, η οποία αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπου περιλαμβάνει τη χρήση του γηπέδου, του γυμναστηρίου, των αποδυτηρίων και των χώρων υγιεινής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι πράκτορες στο ThemaOnline, η τιμή που ζητά ο Δήμος «αφήνει τις κυπριακές εταιρείες εκτός μάχης» καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Δήμου όσον αφορά την τιμή που ζητεί. «Γι΄ αυτό πολλές ξένες ομάδες επιλέγουν την Τουρκία πλέον αντί της Κύπρου» ανέφερε εμπλεκόμενο άτομο.

Συγκρίνοντας την περσινή χρονιά με το 2019, λέχθηκε πως ο Δήμος αξίωνε για τη χρήση του γηπέδου, ποσό γύρω στις 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ για το 2019 πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ.

Όπως ισχυρίστηκαν στο ThemaOnline, το κόστος χρήσης του γηπέδου στην Πέγεια γίνεται παράγοντας «εκδίωξης» των ευρωπαϊκών ομάδων από το νησί καθώς «βρίσκουν καλύτερες τιμές με μεγαλοπρεπή γήπεδα και όχι γήπεδα της Πέγειας» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, σε Ισπανία, Τουρκία και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα έγινε λόγος και για το χρονικό πλαίσιο που αφήνεται στους πράκτορες να δράσουν, καθώς η προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 με «το 80% των ομάδων να έχουν κλείσει την προετοιμασία τους» και οι προσφορές δεν έχουν κλείσει, ενώ όπως οι ίδιοι ανέφεραν ρωτούσαν εδώ και μήνες τον Δήμο για το γήπεδο.

Βολές εξαπέλυσαν και εναντίον του Δημάρχου Πέγειας, Μαρίνου Λάμπρου, ο οποίος – σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν - «βάζει αυτογκόλ» και δεν βοηθά τον αθλητικό τουρισμό.

Οι πράκτορες ανέφεραν στο ThemaOnline, πως το εν λόγω ζήτημα παρατηρείται στον Δήμο Πέγειας, με τους υπόλοιπους Δήμους να είναι «πιο λογικοί», ενώ δεν παρέλειψαν να συγχαρούν και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για τις τεράστιες προσπάθειες που κάνει για τον τουρισμό στο νησί μας.

Το ThemaOnline επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο Πέγειας, Μαρίνο Λάμπρου, ενώπιον του οποίου θέσαμε τους προβληματισμούς και τα παράπονα των πρακτόρων.

Ο κύριος Λάμπρου επιβεβαίωσε πως το ποσό για τη χρήση των εγκαταστάσεων του γηπέδου από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, κυμαίνεται γύρω στις 40 χιλιάδες ευρώ το ελάχιστο.  

Σχολιάζοντας τα παράπονα των πρακτόρων, ο Δήμαρχος Πέγειας, εξεπλάγη καθώς όπως ανέφερε δεν έγινε δέκτης οποιουδήποτε παραπόνου είτε μέσω τηλεφώνου, είτε γραπτώς.

Όσον αφορά στο υψηλό κόστος που ζητείται, ο κύριος Λάμπρου ανέφερε πως δεν είναι πολλά τα χρήματα που ζητούνται για τρεις μήνες χρήσης των εγκαταστάσεων του γηπέδου, καθώς υπάρχουν τεράστια έξοδα συντήρησης του χώρου. Έξοδα που αφορούν του υπάλληλους που εργάζονται στον χώρο πρωί – απόγευμα, το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα λιπάσματα, που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες τον μηνά.

Κληθείς να σχολιάσει την τεράστια διαφορά στην τιμή της περσυνής χρονιάς με της νέας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ περίπου αφορούσε μόλις 15 – 20 μέρες χρήσης και όχι τριών μηνών, όπως θα είναι για το έτος 2019.

Μιλώντας για την υποβολή προσφορών ο Δήμαρχος Πέγειας, ανέφερε πως υπήρξε ενδιαφέρον καθώς πράκτορες μετέβησαν στον Δήμο για να παραλάβουν έντυπα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθεί προσφορά στον Δήμο ή δεν υπάρξει θετική κατάληξη στον διαγωνισμό, ο Δήμαρχος είπε στο ThemaOnline πως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να «σπάσει» η άδεια χρήσης ανά μήνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top