ΔΙΕΘΝΗ

Η Βίλιερς χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του ΗΒ για το Κυπριακό

Η Βίλιερς χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του ΗΒ για το Κυπριακό

Η βουλευτής βορείου Λονδίνου του Συντηρητικού Κόμματος, Τερέζα Βίλιερς, χαιρέτισε, με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, ότι το στάτους κβο στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτό και ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση.

 
Η τοποθέτηση του κ. Χαντ έγινε στη διάρκεια της εκδήλωσης των «Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου», στο περιθώριο του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.  Ο Υπουργός Εξωτερικών του ΗΒ είχε πει ακόμη πως η βρετανική Κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην επίλυση του μακροχρόνιου ζητήματος και πως η ομοσπονδία θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
 
Η κ. Βίλιερς, που είναι Πρόεδρος των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου, επεσήμανε ότι ελπίζει σε επανέναρξη των συνομιλιών για λύση.
 
«Ήταν πολύ απογοητευτικό που η διαδικασία στο Κραν Μοντανά τελείωσε χωρίς συμφωνία όταν είχαν επενδυθεί τόσο υψηλές ελπίδες σε αυτή», είπε η κ. Βίλιερς.
 
«Όλοι ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις να ξαναρχίσουν ώστε να δοθεί ελπίδα πως μια λύση θα επιτευχθεί επιτέλους. Ξέρω ότι αυτό είναι που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ελπίζω ειλικρινά η τουρκοκυπριακή πλευρά να ανταποκριθεί θετικά", ανέφερε.
 
"Επί σχεδόν 20 χρόνια κάνω εκστρατεία για την ελευθερία της Κύπρου και θα συνεχίσω να το κάνω σε συνεργασία με τη βρετανοκυπριακή κοινότητα στην περιφέρειά μου. Πιο πρόσφατα μίλησα στο κοινοβούλιο για το πόσο ανάρμοστο θα ήταν να συμπεριληφθούν εγγυήσεις τρίτων χωρών σε μία νέα διευθέτηση στην Κύπρο. Αυτές ανήκουν σε ένα αποικιοκρατικό παρελθόν, όχι σε μία σύγχρονη δημοκρατία που υπόκειται στο κράτος δικαίου και στην πλήρη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε.
 
Η ανακοίνωση του γραφείου της βουλευτού επισημαίνει την παρουσία στην εκδήλωση του επικεφαλής των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου και δημοτικού συμβούλου Τζέισον Χαραλάμπους, του Δρα Ίαν Τουίν, πρώην βουλευτή, του Προέδρου της ΠΟΜΑΚ Ανδρέα Παπαευριπίδη, των Συντηρητικών βουλευτών Σέριλ Μάρεϊ, Μάρτιν Βίκερς, Κρίσπιν Μπλαντ, Μάικ Φρηρ, του πρώην βουλευτή Ντέιβιντ Μπάροους, της Ύπατης Αρμοστή του Καναδά, της αναπληρώτριας Πρέσβειρας του Ισραήλ και των μελών της οργάνωσης Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου Τόνυ και Βαρβάρας Γερολέμου Άντρι Κρις, Αντώνη Σαββίδη, Σεραφείμ Διάκου, Δημήτρη Μάρκου και Δώρου Παρτασίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top