Μάλτα: 120 μετανάστες διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις

Μάλτα: 120 μετανάστες διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας διέσωσαν 120 μετανάστες το Σάββατο 6/10 μετά τον εντοπισμό της βάρκας στην οποία επέβαιναν στα ανοικτά της νήσου.


Οι μετανάστες εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το επιτελείο.

Αναμενόταν να φθάσουν στο νησί της Μεσογείου νωρίς το πρωί της Κυριακής 7/10.

Η Μάλτα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε διένεξη με την Ιταλία όσον αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα, ειδικά μετά την απόφαση της Ρώμης να κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των μη κυβερνητικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE