COBALT: Τι θα γίνει με τους εκατοντάδες υπαλλήλους – Σύσκεψη στελεχών της εταιρείας με Κυβέρνηση

COBALT: Τι θα γίνει με τους εκατοντάδες υπαλλήλους – Σύσκεψη στελεχών της εταιρείας με Κυβέρνηση

Αβέβαιο είναι για την ώρα το μέλλον των υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας Cobalt, που το βράδυ της Τετάρτης (17/10) έβαλε λουκέτο.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Σύμφωνα με ενημέρωσης της οποίας έτυχε το ThemaOnline, αν και στο παρόν στάδιο, οι εργαζόμενοι δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες (ενημέρωση Υπουργείου Εργασίας κτλ.), το μόνο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι πληρωμή από το Ταμείο για Πλεονάζον Προσωπικό, μέσω της Κυβέρνησης. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι έχουν 2 χρόνια συνεχόμενης εργασίας.

Επίσης, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να διεκδικήσουν μισθούς που τυχόν δεν έχουν πληρωθεί, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση εξαρτάται από την πρόθεση της εταιρείας, αφού έχει κηρύξει πτώχευση.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που εργοδοτούσε η εταιρεία. Πηγές κάνουν λόγο για 250 με 300 υπαλλήλους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορηθεί επίσημα σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το πρωί της Πέμπτης (18/10) στελέχη της Cobalt είχαν συνάντηση με στελέχη των εμπλεκόμενων υπουργείων για να διευθετήσουν ζητήματα που προέκυψαν μετά το κλείσιμο της εταιρείας. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους υπαλλήλους, αλλά και με τους πελάτες, οι οποίοι ήδη έχουν πληρώσει για ταξιδιωτικό εισιτήριο της Cobalt.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE