ΚΥΠΡΟΣ: Στο πλαίσιο συνάντησης των ηγετών αναμένεται εξέλιξη για οδοφράγματα

ΚΥΠΡΟΣ: Στο πλαίσιο συνάντησης των ηγετών αναμένεται εξέλιξη για οδοφράγματα

Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για το θέμα των οδοφραγμάτων, αλλά εξέλιξη στο θέμα αυτό αναμένεται να υπάρξει στο πλαίσιο της επικείμενης συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί και όχι πριν από αυτήν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, η ίδια πηγή επεσήμανε πως «το θέμα πάει καλά, αλλά δεν έκλεισε ακόμα».

Πρόσθεσε πως το ζήτημα του ανοίγματος των νέων οδοφραγμάτων σε Δερύνεια και Λεύκα θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, οι οποίοι θα αξιολογήσουν την κατάσταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ θα συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες συνέπειες»

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE