ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παραδίδεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Παραδίδεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα κοινοβουλευτικά κόμματα την 1η Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, θα επιδώσει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Οι τόμοι επιδίδονται την Τετάρτη (24/10) και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαο Βούτση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς, σε δήλωση επί του θέματος είπε ότι μετά από μια πολύχρονη διαδικασία ο Φάκελος της Κύπρου, όπως ήταν αίτημα δεκαετιών θα αποτελεί πλέον κτήμα του κάθε ενδιαφερόμενου.

"Όπως ήταν η δέσμευση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, Νικολάου Βούτση και Δημήτρη Συλλούρη, ο Φάκελος της Κύπρου θα παραδοθεί και θα γίνει κτήμα του λαού», ανέφερε.

Την Τετάρτη (24/10) ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων παραδίδει τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρο της Βουλής θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τους τέσσερις τόμους την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί.

Ο κ. Φουρλάς διευκρίνισε ότι οι τόμοι περιλαμβάνουν το υλικό που συνέλεξε η Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με το εγκληματικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Πρόσθεσε ότι στις 9.30 το πρωί της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει τους τόμους στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων «εδώ στο Κοινοβούλιο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top