LIFESTYLE

«Δεν οδηγούσε ο Παντελίδης» - Κύπριοι εμπειρογνώμονες καταθέτουν στο ελληνικό δικαστήριο

«Δεν οδηγούσε ο Παντελίδης» - Κύπριοι εμπειρογνώμονες καταθέτουν στο ελληνικό δικαστήριο

Η ανάλυση όλων των δεδομένων από την κυπριακή εταιρεία εμπειρογνωμοσύνης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού αλλά στη θέση του συνοδηγού.   

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πολίτης», οι  δυο Κύπριοι εμπειρογνώμονες επί τροχαίων δυστυχημάτων, ο Αντρέας και Γιώργος Τζιρκαλλής μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν μεθαύριο, Παρασκευή, 2/11/2018 στην εκδίκαση της έφεσης που καταχώρησε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη αμφισβητώντας το επίσημο πόρισμα.

Η παρουσία των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων στη δικαστική διαδικασία είναι επιβεβλημένη για να βεβαιώσουν ότι αυτοί είναι οι συντάκτες του πορίσματος.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 2/11/2018, είναι ορισμένη η εκδίκαση της έφεσης επί της απόφασης  που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2017 ο εισαγγελέας Πρωτόδικων Αθηνών.

Ως γνωστόν, η οικογένεια Παντελίδη αμφισβήτησε το συγκεκριμένο πόρισμα και κατέθεσε εμπρόθεσμα δια των πληρεξούσιων δικηγόρων της, τις αντιρρήσεις της για τη διάταξη της αρχειοθέτησης της υπόθεσης στον εισαγγελέα Εφετών.

Στο πλαίσιο αυτό η οικογένεια Παντελίδη επιστράτευσε και την εταιρεία εμπειρογνωμοσύνης επί τροχαίων δυστυχημάτων από την Κύπρο «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοι Λτδ» η οποία ετοίμασε πολυσέλιδο πόρισμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» βασικό εύρημα της έκθεσης των Κύπριων εμπειρογνωμόνων είναι ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού αλλά στη θέση του συνοδηγού.

Η παρουσία των Γιώργου και Αντρέα Τζιρκαλλή στη δικαστική διαδικασία της Παρασκευής είναι επιβεβλημένη απο τα δικονομικά θέσμια, για να βεβαιώσουν ότι αυτοί είναι οι συντάκτες του πορίσματος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο το μοιραίο ξημέρωμα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Στην ουσία θα κληθούν να αναλύσουν το σκεπτικό τους για το πώς και γιατί κατέληξαν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα. Ότι δηλαδή δεν οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης αλλά η Φρόσω Κυριάκου.  


Εξίσου σημαντικό ερώτημα σε ποινικές και αστικές υποθέσεις είναι το «Ποιος ήταν ο οδηγός;».
Όπως έγινε γνωστό, μετά το τέλος της ιατροδικαστικής εξέτασης στο σώμα του Παντελίδη υπήρχε τραύμα στο αριστερό του γόνατο και χτύπημα στο κεφάλι. Στην έκθεση των Κυπρίων εμπειρογνωμόνων σημειώνεται ότι το κάτω μέρος του σώματος του συνοδηγού (σ. σ. η θέση της οικογένειας είναι ότι ήταν ο αγαπημένος τους), έρχεται σε επαφή με το ταμπλό του αυτοκινήτου και το πάνω μέρος του σώματος, το οποίο συνεχίζει να κινείται, και έρχεται σε επαφή με το άνω μέρος της εμπρόσθιας δεξιάς κολόνας που συγκρούεται το αυτοκίνητο.


Με βάση τα γεγονότα και τα στοιχεία που είχαν ενώπιόν τους οι εμπειρογνώμονες της «Γ. Τζιρκαλλής & Υιοί ΛΤΔ» καταλήγουν στο συμπέρασμα, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης πως με βάση τη κατανόηση της κίνησης των τριών επιβαινόντων, από την πρόσκρουση στο τσιμεντένιο στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, τη μερική ανατροπή, αλλά και την κίνηση των μεταλλικών κουπαστών, οδηγός του οχήματος το μοιραίο εκείνο χάραμα ήταν η Φρόσω Κυριάκου και όχι ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος ήταν συνοδηγός.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top