ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: Ακούστηκαν οι διαμαρτυρίες της Αστυνομία- Ειδική ομάδα αποφασίζει

ΚΥΠΡΟΣ- ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: Ακούστηκαν οι διαμαρτυρίες της Αστυνομία- Ειδική ομάδα αποφασίζει

Τα βρήκαν Αστυνομία και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο θέμα αναγνώρισης θυμάτων εμπορίας προσώπων, μετά την απόφαση για σύσταση πολυθεματικής ομάδας.

Σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (30/10), σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’, έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και εργασίας, αποφασίστηκε όπως συσταθεί πολυθεματική ομάδα, στην οποία το υποψήφιο θύμα εμπορίας, θα παραπέμπεται για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για θύμα ή όχι.

Συμμετοχή στην ομάδα, εκτός από μέλος της Αστυνομίας, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το Γραφείο Ευημερίας θα φροντίζει να εξευρίσκει χώρο διαμονής στο πιθανό θύμα, μέχρι η ειδική ομάδα να αποφασίσει αν πρόκειται για θύμα εμπορίας.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του ‘Φ’, η σχετική νομοθεσία μέχρι τώρα, προνοεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναλαμβάνουν να κρίνουν αν ένα πρόσωπο πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να αναγνωριστεί ως θύμα, με την Αστυνομία όμως το τελευταίο διάστημα να επιφορτίζεται με αυτή την διαδικασία, κάτι για το οποίο έγιναν και σχετικές διαμαρτυρίες, που είχαν ως αποτέλεσμα την συνεδρία της Τρίτης (30/10).

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top