ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι εκτός συζήτησης η κάλυψη εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι εκτός συζήτησης η κάλυψη εγγυήσεων από το ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει θέσει εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.
 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη το βράδυ της Δευτέρας 19/11 σε δεξίωση, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του αθλητή Παύλου Κοντίδη σε World Sailor 2018.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης, και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού οι εγγυήσεις να καλυφθούν από το ΝΑΤΟ, είπε «πρώτα να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου και υπάρχουν οι τρόποι, είναι τα ΗΕ είναι η ΕΕ, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορούν  να διασφαλίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ερωτηθείς αν αυτό το θέμα (ΝΑΤΟ) είναι εκτός  συζήτησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έθεσα τίποτα εκτός συζήτησης».
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στο Κυπριακό αποτελούν το κλειδί της νέας προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

BEST OF TOTHEMAONLINE