ΔΙΕΘΝΗ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Το 2019 το πρώτο φυσικό αέριο του TurkStream στην Τουρκία

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Το 2019 το πρώτο φυσικό αέριο του TurkStream στην Τουρκία

Το 2019 θα λειτουργήσει ο αγωγός Turkish Stream δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον ιστορικής σημασίας για τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας. Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν είπε ότι o Turkish Stream θα μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό κέντρο φυσικού αερίου.


Μιλώντας στην τελετή ολοκλήρωσης του θαλάσσιου μέρους του αγωγού, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η κατασκευή του τμήματος του αγωγού στη ξηρά συνεχίζεται με ταχύτητα και ότι σχεδιάζουν τουλάχιστον το μισό φυσικό αέριο που θα φτάσει στην Τουρκία να πάει στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στόχος είναι να φτάσουν τα 100 δις δολάρια οι εμπορικές τους συναλλαγές με τη Ρωσία. «Δεν καθορίσαμε τις διμερείς μας σχέσεις με τη Ρωσία με βάση τα αιτήματα ή τις απαιτήσεις άλλων κρατών. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με τον κ. Πούτιν αποτελεί προάγγελο για μεγαλύτερα έργα και ευχάριστες ειδήσεις». 

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι το όνομα του αγωγού TurkStream ήταν ιδέα του Τούρκου Προέδρου, προσθέτοντας ότι μαζί έκαναν μια μεγάλη εργασία. Ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία στην ενέργεια. «O TurkStream θα μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό κέντρο φυσικού αερίου και θα συμβάλλει θετικά στην οικονομία της», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Όπως είπε, αν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση ενός τέτοιους προγράμματος. 

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν που κράτησε 1 ώρα και 20 λεπτά, χωρίς ωστόσο να γίνουν δηλώσεις. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top