ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προθεσμία δύο μηνών δίνει η ΕΕ στην Κύπρο για εφαρμογή κανονισμών

Προθεσμία δύο μηνών δίνει η ΕΕ στην Κύπρο για εφαρμογή κανονισμών

Επιστολές προειδοποίησης από Κομισιόν σε Κύπρο και άλλα κράτη-μέλη για νέους κανόνες κατά τρομοκρατίας.

Προειδοποιητικές επιστολές σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλα Κράτη Μέλη, (Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Ισπανία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία) στέλνει η Κομισιόν, ζητώντας να της κοινοποιηθούν, αν έχουν ληφθεί, τα εθνικά μέτρα σε εφαρμογή των νέων κανόνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (οδηγία 2017/541).

"Η νέα αυτή νομοθεσία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας από την ΕΕ και προβλέπει ποινικοποίηση και κύρωση εγκλημάτων που σχετίζονται με τρομοκρατία, όπως ταξίδια στο εξωτερικό με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικού εγκλήματος, επιστροφή ή ταξίδι στην ΕΕ για τέτοιες δραστηριότητες, εκπαίδευση για τρομοκρατικούς σκοπούς και χρηματοδότηση τρομοκρατία", υπενθυμίζει η Κομισιόν.

Επιπλέον, "ο νέος νόμος θεσπίζει ειδικές διατάξεις για τα θύματα της τρομοκρατίας, διασφαλίζοντας ότι έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς και σε επαγγελματικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης, αμέσως μετά από επίθεση και για όσο διάστημα είναι απαραίτητο".

Τα κράτη μέλη όφειλαν να κοινοποιήσουν στην Κομισιόν έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2018 ότι είχαν θέσει σε ισχύ τα εθνικά μέτρα που είναι αναγκαία για τη συμμόρφωσή τους με την παρούσα οδηγία. Τα 16 κράτη μέλη έχουν τώρα δύο μήνες για να εφαρμόσουν πλήρως τους νέους κανόνες στο εθνικό τους δίκαιο. Εάν δεν το πράξουν, η Κομισιόν μπορεί να εξετάσει την εξέταση αιτιολογημένων γνωμοδοτήσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top