Δέκα μήνες φυλακή σε μεθυσμένο Ιάπωνα πιλότο

Δέκα μήνες φυλακή σε μεθυσμένο Ιάπωνα πιλότο

Σε φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε Ιάπωνας πιλότος, ο οποίος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη (!) από το επιτρεπόμενο όριο, πριν από προγραμματισμένη πτήση τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο 42χρονος Katsutoshi Jitsukawa, πιλότος της Japan Airlines, ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την πτήση από το Χίθροου στο Τόκιο το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο πριν από την πτήση, όμως, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε τα υψηλά ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του.

Τον πιλότο πήρε είδηση ο οδηγός του λεωφορείου της εταιρείας, που τον μετέφερε στο αεροπλάνο, αφού μύρισε το αλκοόλ στην ανάσα του και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές. Ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια κρασί και μια κανάτα μπύρα το προηγούμενο βράδυ.

Ο 42χρονος συνελήφθη και ομολόγησε στη συνέχεια ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ η πτήση, τελικά, πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μίας ώρας.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο επιθεωρητής της Πολιτικής Αεροπορίας Iain Goble, καταδίκασε το σοβαρό αδίκημα που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Μετά τη σύλληψη του πιλότου, η εταιρία είχε ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν, τονίζοντας ότι η ασφάλεια παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά της και ότι θα λάβει μέτρα για να μη ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.


CNN.GR

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 19χρονου που τραυματίστηκε κρίσιμα στον χώρο στάθμευσης του Μακένζυ, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από πτώση από όχημα που οδηγούσε συνομήλικός του.

BEST OF TOTHEMAONLINE