ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρεσε και πάλι, ΚΑΘΑΡΙΣΕ και πήρε αέρα… κορυφής!

Άρεσε και πάλι, ΚΑΘΑΡΙΣΕ και πήρε αέρα… κορυφής!

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο ο ΑΠΟΕΛ έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας και ανέβηκε μόνο πρώτο στην κορυφή (με παιχνίδι περισσότερο από ΑΕΛ και Απόλλωνα).

Δοκάρι είχε η Νέα Σαλαμίνα στο 13′ με τον Κωστή όμως μετά το γκολ-πέναλτι του Μοράις στο 30′ δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει. Το δεύτερο γκολ σημείωσε με αυτογκολ ο Μιντίκκης στο 38′, το τρίτο ο Ενσούε στο 81′ και ο Ντε Βινσέντι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 90+1′.

Πάλεψε για ένα ημίωρο η Νέα Σαλαμίνα όμως ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυρίαρχος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με το 3-5-2 του Τραμετσάνι να κάνει και πάλι τη διαφορά.

Α’ Ημίχρονο

Με πολλή ενέργεια και όρεξη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά στις δύο εστίες, ειδικά στο πρώτο ημίωρο όταν η Νέα Σαλαμίνα είχε και εκείνη αρκετές ευκαιρίες.

Στο 4ο λεπτό ο Ζαχίντ έκανε σέντρα-σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω και ένα λεπτό αργότερα ο Κίνγκσλει με εντυπωσιακό άλμα και κεφαλιά ανάγκασε τον Βάτερμαν σε μεγάλη απόκρουση.

Στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ απείλησε δύο φορές με Νατέλ όμως μια ο Βεσελόφσκι και μια ο Γκολομπάρτ του στέρησαν την ευκαιρία για γκολ ενώ στο 12′ ο Τάμαρι μόνος μέσα στην περιοχή δεν έκανε καλό πλασέ με την μπάλα να φεύγει εκτός.

Η Νέα Σαλαμίνα είχε συνεχώς απάντηση στις ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ και στο επόμενο λεπτό ο Κωστή με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι.

Ο τρελός ρυθμός συνεχίστηκε, όμως λεπτό με λεπτό ο ΑΠΟΕΛ πίεζε περισσότερο και απείλησε με την κεφαλιά του Μερκή στο 23′ και το μακρινό σουτ του Τάμαρι στο 26′ να μην βρίσκουν στόχο.

Τελικά στο 29′ ο Ζαχίντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκολομπάρτ και ο Μοράις το μετέτρεψε σε γκολ ανοίγοντας το σκορ.

Στη συνέχεια η Νέα Σαλαμίνα δεν είχε απάντηση στο γκολ και στο 38′ οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μετά από σέντρα του Καζού από αριστερά, ο Μιντίκκης άθελα του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπως έτσι οι γαλαζοκίτρινοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη το ισχυρό προβάδισμα δύο τερμάτων φάνηκε και στο γήπεδο με τον ΑΠΟΕΛ να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το 65ο λεπτό με τον Τάμαρι να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου όμως τα τελειώματα δεν ήταν ιδανικά.

Στο 46′ ο Ζαχίντ μόνος στο ύψος του πέναλτι σημάδεψε τον Βεσελόφκσι, στο 52′ ο Ενσούε από το ίδιο σημείο αστόχησε όπως και το μακρινό σουτ του Ζαχίντ στο 60′ πήγε στα… περιστέρια.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν μπορούσε να αντιδράσει και μετά το 65ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε συνεχώς μπάλα.

Μάλιστα μετά το 75ο λεπτό έγινε ακόμη πιο απειλητικός και αφού οι Τάμαρι και Μπαλόγκ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που βρήκαν στο 78’και 79′, ήρθε ο Ενσούε στο 81′ μετά από ωραία σέντρα του Ζαχίντ να γράψει το 3-0 με ωραία καρφωτή κεφαλιά!

Στο 90+1 ο Ντε Βινσέντι έδωσε διαστάσεις θριάμβρου στη νίκη του ΑΠΟΕΛ σκοράροντας με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και έγραψε το τελικό 4-0.

Οι γαλαζοκίτρινοι με αυτή τους τη νίκη πάτησαν κορυφή με 26 βαθμούς (Απόλλωνας και ΑΕΛ στους 25 βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο – Η ΑΕΛ παίζει τη Δευτέρα (10/12) με Ερμή).

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ενσούε, Καζού, Τάμαρι, Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Μοράις (80΄Γκέντσογλου) Μερκής, Νατέλ (75΄Μπαλόγκ) Ιωάννου, Καρλάο (88′ Βούρος)

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Μιντίκκης, Γκολομπάρτ, Φουστάρ (80΄Χατζηκωνσταντή) Κίνγκσλει (85′ Σικόρσκι), Κωστή, Σιαθάς, Μαργκάσα (57΄Λεμέσιος), Κορέιρα, Ελουντού

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top