ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 4 μηνών βρέφος χωρίς 'ένα ζεστό δωμάτιο' - «Σε κανένα παιδί δεν αξίζει αυτό»

ΚΥΠΡΟΣ: 4 μηνών βρέφος χωρίς 'ένα ζεστό δωμάτιο' - «Σε κανένα παιδί δεν αξίζει αυτό»

Σπίτι οικογένειας με ένα παιδί, μόλις τεσσάρων μηνών, πλήγηκε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες.

Το θέμα ανάδειξε το βράδυ της Δευτέρας (10/12) με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εθελοντική ομάδα REACTION Cyprus, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Μάριος Σταύρου.

Όπως αναφέρεται στην δημοσίευση, το 4 μηνών παιδάκι, δεν έχει κανονικό κρεβάτι, ζεστό δωμάτιο, πάνες και τα απαραίτητα. Το σπίτι της οικογένειας πλημμύρισε πρόσφατα λόγω κακοκαιρίας και πλέον αυτό «σκεπάζει» η υγρασία, ενώ οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες.

Ο κ. Σταύρου, αναφέρει ότι ο ίδιος συγκλονίστηκε από την ιστορία της οικογένειας, ωστόσο όπως έμαθε, αρκετοί συνάνθρωποί μας, ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Αλλά, όπως σημειώνει: «Το θέμα είναι πως πολλές οικογένειες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση».

«Ας κινητοποιηθούμε όλοι, να έχουμε τα αυτιά και την καρδιά μας ανοικτά και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Σε κανένα παιδία δεν αξίζει αυτό», καταλήγει.

Αυτούσια η δημοσίευση: 

#ΕΣΥ_ΚΡΥΩΝΕΙΣ_ΑΠΟΨΕ?
Μια περίεργη ερώτηση αν σκεφτείς ότι είμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου. Σίγουρα το κρύο είναι αρκετό και πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε το τζάκι ή τη θέρμανση μας. Το ξέρετε ότι απόψε κάπου εκεί έξω, στην Κύπρο μας ναι, υπάρχει ένα παιδάκι 4 μηνών που δεν έχει ένα κανονικό κρεβάτι, ένα ζεστό δωμάτιο, πάνες και τα απαραίτητα? Σήμερα είδα μια δημοσίευση και οταν ζητησα να μάθω πληροφορίες, πραγματικά συγκλονιστικά τα όσα άκουσα. Σπίτι που πλημμύρισε πρόσφατα, υγρασία και ακατάλληλες συνθήκες για ένα παιδί. Πολλοί ανταποκρίθηκαν να βοηθήσουν την οικογένεια από ότι μαθαίνω, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ήμουν εξάλλου σίγουρος για την άμεση ανταπόκριση του κυπριακού λαού...Το θέμα είναι οτι Πολλές οικογένειες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση εκεί έξω και απόψε που είναι κρύο. Ας κινητοποιηθούμε ΟΛΟΙ, να έχουμε τα αυτιά και την καρδιά μας ανοικτά και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, σε κανένα παιδί δεν αξίζει αυτό. #ΚΑΛΟ_ΒΡΑΔΥ (Marios Stavrou)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top