ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Μοιρασμένο αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας - Ολοκληρώθηκε η άσκηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - Μοιρασμένο αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας - Ολοκληρώθηκε η άσκηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, με την κωδική ονομασία "Συντριβή Αεροσκάφους".

Στην άσκηση συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός και εκτός του Αεροδρομίου της Λάρνακας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος προερχόμενο από την Αθήνα, στη διάρκεια της προσγείωσης, συντρίβεται εντός της περιοχής του αεροδρομίου. Ακαριαία, μέρος του αεροσκάφους διαλύεται και αναφλέγεται. Εντός του αεροσκάφους αρχίζει αμέσως η διαδικασία επείγουσας εκκένωσης του αεροπλάνου ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου, καταφθάνουν στη σκηνή, με στόχο τη διάσωση επιβατών και πληρώματος.

Η διεξαγωγή της άσκησης εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Αερολιμένα, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Την άσκηση είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν αξιωματούχοι και επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών και οργανισμών που εμπλέκονται στη λειτουργία των αεροδρομίων και τη διαχείριση κρίσεων.

H Hermes Airports Ltd εκφράζει την ικανοποίηση της για το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης.

Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top