ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η γλυκιά ήττα και ο αγώνας που κρίθηκε στις καθυστερήσεις!

Η γλυκιά ήττα και ο αγώνας που κρίθηκε στις καθυστερήσεις!

Οι Γερμανοί ήταν ήδη στους «16» του Champions League αλλά παρ’ όλα αυτά νίκησαν την Λοκομοτίβ Μόσχας (1-0), αφήνοντας την στην τελευταία θέση του ομίλου.

Για τους Γερμανούς μοναδικό κίνητρο ήταν το γόητρο ή τα λεφτά της νίκης, αφού βαθμολογικά δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Στη 2η θέση ήταν η Σάλκε πριν την έναρξη, στη 2η θα παρέμενε ό,τι και να γινόταν στο 90λεπτο. Αντιθέτως, η Λοκομοτίβ είχε όλα τα κίνητρα του κόσμου, αφού με νίκη θα έπαιρνε αυτή την 3η θέση -αντί της Γαλατασαράι- και το εισιτήριο για το Europa League. Για να νικούσαν, όμως, οι Ρώσοι θα έπρεπε να παίξουν και λίγο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έκαναν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Απολύτως φυσιολογικά, επομένως, δεν σκόραραν και δε θα συνεχίσουν στην Ευρώπη, αποχαιρετώντας την κορυφαία διοργάνωση με ήττα μετά το γκολ του Σεπφ στο 91ο λεπτό.

Αν και αδιάφοροι και σίγουρα 1οι οι Δράκοι, πέρασαν με 2-3 από την Πόλη, αλλά οι Τούρκοι παρά την ήττα, πήραν εκείνοι το εισιτήριο για το Europa League.

Είναι ιστορική ομάδα στον θεσμό. Ποτέ ξανά όμως η Πόρτο δεν είχε φτάσει τους 16 βαθμούς σε όμιλο Champions League. Το έκανε τώρα, παίρνοντας το διπλό στην Πόλη. Δεν είχε καμία ανάγκη τη νίκη. Είχε εξασφαλίσει την 1η θέση στον 4ο όμιλο από την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, οι Δράκοι πήγαν και έπαιξαν κανονικά το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ και πήραν τη νίκη με 2-3. Οι Τούρκοι από την άλλη ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο φινάλε, καθώς ο συνδυασμός αποτελεσμάτων του γκρουπ, τους επέτρεψε να συνεχίσουν ως 3οι στο Europa League.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά και με κεφαλιά του Φελίπε (17′) πήραν το προβάδισμα, το οποίο διπλασιάστηκε με το πέναλτι του Μαρένκα (42′), που έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση. Ο Φεγκουλί επίσης από το σημείο του πέναλτι (45′) μείωσε, αλλά στην επανάληψη ο Ολιβέιρα (57′) έκανε το 1-3. Ο Ντερντιγιόκ (65′) έφερε ξανά το παιχνίδι στο ένα γκολ διαφορά, μα ο Φεγκουλι δύο λεπτά αργότερα αστόχησε σε πέναλτι και η Γαλατά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ποτέ.

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Μαριάνο, Μαϊκόν, Ροντρίγκες, Ντερντιγιόκ, Ντονκ (46′ Ονιεκούρου), Ν’Ντιαγιέ, Φερνάντο, Κομπάκ, Νταγκατόμο, Φεγκουλί (90′ Μουγκντάτ)

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Ντιόγκο, Ερνάνι (73′ Περέιρα), Τέλες, Ερέρα, Αντριάν Λόπες (73′ Ζόρζε), Ντανίλο, Ολιβέιρα (82′ Αβαζίεμ), Φελίπε, Μαρέγκα.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top