ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για δικαίωση 137 Αγροπυροσβεστών

Ανοίγει ο δρόμος για δικαίωση 137 Αγροπυροσβεστών

Σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς τους, οι 137 Αγροπυροσβέστες αορίστου χρόνου (της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας του Υπουργείου Εσωτερικών) ζητούν εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου (Οδηγία 1999/70/ΕΚ) και της σχετικής εναρμονιστικής νομοθεσίας (Ν. 98(Ι)/2003), όπως αυτή ερμηνεύθηκε από το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Με λάθος τρόπο εφαρμόζεται η προαναφερθείσα νομοθεσία από το Κράτος, όσον αφορά  το καθεστώς απασχόλησης των Αγροπυροσβεστών αορίστου, δήλωσε στο BusinessNewsο Πρόεδρος του ΔΣ της Συντεχνίας «Ισότητα», Πρόδρομος Χριστοφή. Κάτι που αποδεικνύεται και από αποφάσεις του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών μετά την προσφυγή υπαλλήλων αορίστου χρόνου. 

Tρεις δικαστικές αποφάσεις (1. Αρ.Υπόθεσης: 118/2012, 15/4/2016, 2.  Αρ. Υπόθεσης: 375/2013, 22/6/2016, 3. Αρ. Υπόθεσης: 338/2012, 30/6/2015), στις οποίες δικαιώνονται οι αιτητές, αποδεικνύουν ότι η πρακτική της κάλυψη πάγιων και διαρκών υπηρεσιακών αναγκών , με συμβόλαια ορισμένης διάρκειας, αντίκειται τόσο στην Οδηγία 1999/70/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στον εναρμονιστικό της Νόμο, ήτοι τον περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμο του 2003 (Ν. 98(Ι)/2003).

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top