ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Γυναίκα δίνει το οικόπεδο της για να χτιστεί κέντρο φιλοξενίας για άστεγους- VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ- ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Γυναίκα δίνει το οικόπεδο της για να χτιστεί κέντρο φιλοξενίας για άστεγους- VIDEO

Στο κατώφλι του 2019, δυστυχώς  συζητούμε για άστεγους στην Κύπρο. Ανθρώπους ξεχασμένους από το κράτος που θα κάνουν Χριστούγεννα σε κάποια αυτοσχέδια παράγκα σε ένα ξενοδοχείο που τους φιλοξενεί ή ακόμα χειρότερα μέσα στο αυτοκίνητο ή σε κάποιο παγκάκι.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η κοινωνική μέριμνα από πλευράς του κράτους αποδεικνύεται ανεπαρκής, αφού βλέπετε οι Κυβερνώντες ενδιαφέρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την ευημερία των αριθμών και όχι των πολιτών. Οικογένειες, με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί το «ράλι» στις τιμές των ενοικίων, σύντομα θα βρεθούν χωρίς στέγη και αυτό πρέπει άμεσα όχι μόνο να προβληματίσει αλλά να αναζητηθούν λύσεις.

Μέλη της Κίνησης για το δικαίωμα της στέγασης βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 14/12 καλεσμένοι στο ένθετο «ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» του δελτίου ειδήσεων στο CAPITAL» με τον Δημήτρη Σούγλη, αναλύοντας για άλλη μια φορά το πρόβλημα που γιγαντώνεται ενώ ο παρουσιαστής «άνοιξε» τις τηλεφωνικές γραμμές ώστε κόσμος να εκφράσει τις απόψεις του.

Μάλιστα, γυναίκα από τη Λάρνακα, κατάφερε να συγκινήσει τόσο τον Δημήτρη Σούγλη, όσο και τους Λευτέρη Γεωργίου και Ζήνωνα Νικολαΐδη, αφού προχώρησε σε μια κίνηση από την οποία πρέπει όλοι να παραδειγματιστούν.

Η συγκεκριμένη κυρία λοιπόν, πρόσφερε ένα οικόπεδο που έχει στην κατοχή της στην επαρχία Λάρνακας, ώστε εκεί να χτιστεί ένα κέντρο φιλοξενίας για άστεγους, τονίζοντας ότι είναι το μόνο της περιουσιακό στοιχείο.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ιδιωτική πρωτοβουλία και η αλληλεγγύη των ανθρώπων μπορεί να κάνει «θαύματα», αφού η Πολιτεία καθώς και η Εκκλησία εδώ και μήνες αδιαφορούν και αδυνατούν άμεσα να δώσουν λύση στην υπαρκτή και όλο αυξανόμενη «κρίση στέγης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top