ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ThemaOnline στο λούνα παρκ - Μας παρουσίασε πιστοποιητικά ασφαλείας ο ιδιοκτήτης -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και το ThemaOnline στο λούνα παρκ - Μας παρουσίασε πιστοποιητικά ασφαλείας ο ιδιοκτήτης -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη δική της θέση για την τοποθέτηση υλικών για υποστήριξη μεταλλικών παιχνιδιών σε λούνα παρκ στη Λευκωσία, έδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Του Μιχάλη Μενελάου

Σοβαρά ερωτηματικά εγέρθηκαν για τον τρόπο που επέλεξαν οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ προκειμένου να στηρίξουν τα παιχνίδια γνωστού λούνα παρκ, θέμα που ανέδειξε το ThemaOnline με δημοσίευμά του ημερομηνίας 17/12.

Το ThemaOnline έσπευσε στο σημείο όπου είδε την τοποθέτηση των ξύλινων πλαισίων κάτω από τα παιχνίδια του λούνα παρκ.

Εκεί η ιστοσελίδα μας συνάντησε τον κύριο Ανδρέα Μάρκου, εκ των ιδιοκτητών του λούνα παρκ, ο οποίος μας ανέφερε πως ξύλα τοποθετούνται σε όλες τις βάσεις παιχνιδιών για απορρόφηση των κραδασμών.

Ο κύριος Μάρκου είπε πως η τοποθέτηση των ξύλων κάτω από τα παιχνίδια αναφέρεται ξεκάθαρα στο εγχειρίδιο οδηγιών για τη συναρμολόγηση των κατασκευών. Παράλληλα, περιγράφεται και το μέγεθος των ξύλων που πρέπει να τοποθετηθούν σε κάθε σημείο.

Πέραν τούτου, επιπρόσθετα ξύλα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία σε κάθε παιχνίδι, ούτως ώστε να βρίσκεται το παιχνίδι στο ίδιο επίπεδο.

Ο κύριος Μάρκου μας υπέδειξε τα ξύλα που τοποθετούνται στα παιχνίδια, όπως επίσης και τα πιστοποιητικά που έλαβαν από την εταιρεία TUV Nord για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πέραν τούτου, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του λούνα παρκ, έλαβε και επιστολές από κατασκευάστριες εταιρείες των παιχνιδιών αλλά και από την TUV Nord, για την ανάγκη τοποθέτησης των ξύλων κάτω από τις μεταλλικές κατασκευές.

Υπάρχουν εναλλακτικά υλικά για τοποθέτηση κάτω από τα παιχνίδια, όπως το καουτσούκ, εξήγησε ο κύριος Μάρκου, όμως το καλύτερο θεωρείται το ξύλο. Στην περίπτωση του εν λόγω λούνα παρκ, χρησιμοποιείται «Marine plywood», το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή βαρκών.

Τα παιχνίδια συναρμολογούνται από έμπειρο προσωπικό και επιθεωρούνται κατά πόσον είναι ορθά συναρμολογημένα όπως επίσης και ασφαλές για το κοινό, ενώ στη συνέχεια λαμβάνουν πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Πέραν τούτου, όλα τα παιχνίδια ελέγχονται καθημερινά από το προσωπικό του χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο έσπευσαν γύρω στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 19/12, Λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για επιθεώρηση του χώρου. Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top