ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΣΕΡΙΟΥ: Καμιά ευθύνη στον 34χρονο οδηγό - «Χωρίς κράνος και φώτα ο 18χρονος Σάββας Συμεού»

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΣΕΡΙΟΥ: Καμιά ευθύνη στον 34χρονο οδηγό - «Χωρίς κράνος και φώτα ο 18χρονος Σάββας Συμεού»

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, αθώωσε την Πέμπτη (20/12) τον 34χρονο οδηγό, που ενεπλάκη στο τροχαίο που προκάλεσε τον θάνατο του 18χρονου μοτοσικλετιστή, Σάββα Συμεού.

Το τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου 2015, στην συμβολή της λεωφόρου Αναλιόντα με την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Τσέρι.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν όχημα που οδηγούσε 34χρονος με συνεπιβάτες την σύζυγό του και τα παιδί τους και ο 18χρονος μοτοσικλετιστής, Σάββας Συμεού, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 18χρονος δεν έφερε κράνος ασφαλείας, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε για την υπόθεση είπε ότι ο άτυχος Σάββας οδηγούσε χωρίς φώτα πορείας.

Ο 34χρονος οδηγός που ενεπλάκη στο τροχαίο κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου, η μαρτυρία του οποίου κρίθηκε αξιόπιστη αφού σύμφωνα με τον δικαστή, διαπνεόταν από αμεσότητα και ευθύτητα, ενώ υποστηρίχθηκε και από την αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ότι ο 18χρονος δεν είχε φώτα πορείας και ότι ο φωτισμός στην περιοχή ήταν χαμηλός.

«Η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής σε σχέση με το βασικό επίδικο ζήτημα, δηλαδή ότι το θύμα βρισκόταν εντός του οπτικού πεδίου του κατηγορούμενου τη στιγμή που εκκίνησε για να στρίψει, έχει απορριφθεί. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έστρεψε την προσοχή του στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου θα εισερχόταν, είναι ενέργεια που εύλογα αναμένεται από έναν οδηγό. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε καθήκον επόπτευσης της λεωφόρου Αναλιόντα, ενώ το αυτοκίνητο του ήταν σε κίνηση με κατεύθυνση μια διαφορετική οδό. Ορθά και εύλογα η προσοχή του στράφηκε προς την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου», αναφέρθηκε στην απόφαση του Δικαστηρίου. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top