ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Κινδύνευσε άμεσα η ζωή 12χρονου Ε/κ –Τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί

ΚΥΠΡΟΣ: Κινδύνευσε άμεσα η ζωή 12χρονου Ε/κ –Τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή 12χρονου αγοριού από την Πάφο, με το υπουργείο Υγείας να ενεργεί άμεσα και να αποσοβεί τα χειρότερα.

Ο ανήλικος, μετά από χίλια μύρια κύματα κι από επίμονες προσπάθειες, μεταφέρθηκε το πρωί στο ιατρικό κέντρο Σνάιντερ του Ισραήλ, όπου τελικά μετά από πολύωρη επέμβαση διέφυγε του αρχικού κινδύνου.

Οι γονείς του παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν την Πέμπτη (27/12) το πρω, κι ενώ έπαιζε σε παιχνιδότοπο στην Πάφο, αποσυνδέθηκε ο βηματοδότης που του είχε τοποθετηθεί παλιότερα στο Ισραήλ.

Ακολούθησε ένας γολγοθάς, με το παιδί να μεταφέρεται αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, εν συνεχεία στο Μακάρειο στη Λευκωσία, κι ακολούθως στην καρδιολογική εντατική μονάδα του δημόσιου νοσηλευτηρίου της πρωτεύουσας.

Οι στιγμές ήταν αγωνιώδεις, αφού κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του παιδιού στο Ισραήλ για επανατοποθέτηση του βηταδότη.

Πάλι, ωστόσο, υπήρξαν ανατροπές, καθώς το αεροδρόμιο στο Ισραήλ ήταν κλειστό για λόγους ασφαλείας και δεν ήταν δυνατόν ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος να απογειωθεί από τη γειτονική χώρα για να μεταφέρει τον 12χρονο που έδινε μια ακόμα μεγάλη μάχη...

Όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη, έκανε διευθετήσεις προκειμένου να σταλθεί ειδικό αεροσκάφος από την Ελλάδα με εξειδικευμένο προσωπικό. Οι προσπάθειες της ήταν κατά διάρκεια όλης της νύχτας και τελεσφόρησαν το ξημέρωμα της Παρασκευής (28/12). Εν συνεχεία, το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος αναχώρησε γύρω στις 08:00 το πρωί για το Ισραήλ, όπου νοσηλευτικό προσωπικό ανάμενε το παιδί.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το απόγευμα της Παρασκευής (28/12) η επέμβαση στο ιατρικό κέντρο Σνάιντερ του Τελ Αβίβ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Να σημειωθεί ότι στην τιτάνια προσπάθεια που άρχισε από το απόγευμα της Πέμπτης (27/12) συμμετείχαν η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ο παιδοκαρδιολόγος Δρ Θάνος Τσιρέλης, η αρμόδια λειτουργός του Υπουργείου, Αναστασία Χριστοδουλίδου, καθώς και ο ηλεκτροφυσιολόγος Θεόδωρος Χριστοφίδης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την κ. Γιαννάκη και τον θεράποντα ιατρό στην Κύπρο Θάνο Τσιρέλη, ωστόσο, και οι δυο αρνήθηκαν ευγενικά να κάνουν οποιαδήποτε τοποθέτηση για το ζήτημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top