ΔΙΕΘΝΗ

Να διευκρινίσει τις προθέσεις του «το συντομότερο δυνατό» καλεί το ΗΒ ο Γιούνκερ

Να διευκρινίσει τις προθέσεις του «το συντομότερο δυνατό» καλεί το ΗΒ ο Γιούνκερ

Έκκληση προς το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατόν, απευθύνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά την καταψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ στο βρετανικό κοινοβούλιο, προειδοποιώντας ότι «ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει».


«Σημειώνω με λύπη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων απόψε», αναφέρει ο κ. Γιούνκερ στο μήνυμά του, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

«Όσον αφορά την ΕΕ, συνεχίζεται η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας απόσυρσης», διευκρινίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η συμφωνία απόσυρσης αποτελεί έναν δίκαιο συμβιβασμό και την καλύτερη δυνατή συμφωνία, που μειώνει τις ζημιές που προκάλεσε το Brexit για πολίτες και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ομαλή απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Κομισιόν και ο επικεφαλής διαπραγματευτής μας Mισέλ Μπαρνιέ, έχει επενδύσει τεράστιο χρόνο και προσπάθεια για τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας απόσυρσης», υπενθυμίζει και ξεκαθαρίζει: «έχουμε αποδείξει τη δημιουργικότητα και την ευελιξία μας». «Εγώ, μαζί με τον Πρόεδρο Τουσκ, επέδειξα και πάλι καλή θέληση προσφέροντας πρόσθετες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις σε ανταλλαγή επιστολών με την Πρωθυπουργό Μέι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», σημειώνει ο κ. Γιούνκερ

«Ο κίνδυνος μιας άτακτης απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε μετά την ψηφοφορία αυτής της βραδιάς», προειδοποιεί. 

«Ενώ δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη προετοιμασία της ΕΕ», τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Καλώ το Ηνωμένο Βασίλειο να διευκρινίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατό», δηλώνει.

«Ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει», καταλήγει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Την ίδια ώρα, ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος προειδοποιούσε από τις Βρυξέλλες ότι «δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης», απέκλεισε το ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit και διευκρίνιζε ότι «επέκταση - παράταση της διαδικασίας του άρθρου 50 πέραν της 29η Μαρτίου θα συζητηθεί, μόνον αν η πλευρά του ΗΒ θέσει τέτοιο θέμα επίσημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top