ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα υπάρξει αλλαγή ονομασίας για ελληνικά προϊόντα με τον όρο Μακεδονία, εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ

Δεν θα υπάρξει αλλαγή ονομασίας για ελληνικά προϊόντα με τον όρο Μακεδονία, εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ονομασίας για ελληνικά προϊόντα και επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει την σύσταση επιτροπής για τα εμπορικά θέματα.


Στο περιθώριο του Athens Energy Forum ο κ. Σαββάκης σημείωσε ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί η αλλαγή ονομασίας προϊόντων που παράγονται στη γειτονική χώρα για τον προσδιορισμό τους ως προέλευσης "Βόρειας Μακεδονίας", ενώ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση είναι κατοχυρωμένες οι Ονομασίες Προέλευσης που έχουν αναγνωριστεί από την ΕΕ ως Προστατευόμενες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 προϊόντα και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία. Ωστόσο η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στην πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ για οικονομική και διοικητική υποστήριξη της κατοχύρωσης των σημάτων σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο ήταν περιορισμένη. Αναφορικά με τη μετονομασία του ΣΒΒΕ σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαλότητας με τους άλλους φορείς εκπροσώπησης της βιομηχανίας και ότι, αντίθετα, υπάρχει ανάγκη για δημιουργία ομοσπονδίας.

Οι θέσεις των φορέων για την ανάπτυξη, πρόσθεσε, είναι κοινές. Διευκρίνισε τέλος ότι είναι μονοψήφιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που είναι μέλη τόσο του ΣΕΒ όσο και του ΣΒΒΕ, ορισμένες εκ των οποίων έχουν εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσουν από τον δεύτερο χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο ως προς την συμμετοχή τους στους δύο συνδέσμους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top