ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Χρίστου: «Στόχος του Ταμείου Υδρογονανθράκων να εξυπηρετηθεί μόνο η τ/κ πλευρά»

Χ. Χρίστου: «Στόχος του Ταμείου Υδρογονανθράκων να εξυπηρετηθεί μόνο η τ/κ πλευρά»

Το ταμείο Υδρογονανθράκων είναι βασισμένο πάνω στις τουρκικές απαιτήσεις και όχι στο νορβηγικό μοντέλο και στόχος του είναι να εξυπηρετήσει μόνο την τ/κ πλευρά, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, μιλώντας μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στην ΑΟΖ της Κύπρου και αφορούν το οικονομικό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ίδια η πολιτική ηγεσία του τόπου να διαχωρίζει τους πολίτες βάσει θρησκεύματος και εθνικής ταυτότητας για το σε ποιους θα παραχωρήσει τα λεφτά τα οποία θα προέλθουν μελλοντικά από αυτή την εξόρυξη.

Θέση του ΕΛΑΜ, ανέφερε, είναι ότι το Ταμείο είναι ένα και καλύπτει όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο, πρόσθεσε, είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετεί τούρκικες διεκδικήσεις.

 

ΓεΣΥ

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι τα νομοσχέδια του ΓεΣΥ είναι από τα λίγα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή τους.

Το ΕΛΑΜ είπε, θα συνεχίσει να στηρίζει την εφαρμογή του ΓεΣΥ αλλά θα πρέπει παράλληλα να ληφθούν μέτρα για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Αναφέρθηκε στα τμήματα Πρώτων Βοηθειών όλων των νοσοκομείων που πρέπει να στελεχωθούν ακόμα περισσότερο, στις ελλείψεις ειδικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία, στην έλλειψη τμήματος πρώτων βοηθειών στο Μακάριο Νοσοκομείο, θέμα που όπως είπε πρέπει να εξεταστεί άμεσα από την Κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε εμπόδια εμφανίζονται στην υλοποίηση των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ θα πρέπει τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και ο ΟΑΥ και η Κυβέρνηση να τα δουν και να τα ξεπεράσουν. Δεν γίνεται, πρόσθεσε, μια πολιτεία να είναι έρμαιο εκβιασμών του οποιουδήποτε.

 

Δικαιοσύνη

Για το θέμα της δικαιοσύνης είπε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από τον κώδικα δεοντολογίας που ανακοινώθηκε. Όπως είπε τόσο οι δικαστές όσο και ο κάθε δημόσιος αξιωματούχος, όσο και το κάθε πολιτικό πρόσωπο γνωρίζει το τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει χωρίς να χρειάζεται γραπτώς κώδικας.

«Για μας η δικαιοσύνη είναι κάτι το οποίο αφορά όλο τον λαό και το αντιμετωπίζουμε όπως το αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης. Οφείλει η δικαιοσύνη να είναι δίκαιη προς όλους τους πολίτες, είτε είναι πλούσιοι, είτε είναι φτωχοί, είτε κατέχουν αξιώματα, είτε δεν κατέχουν αξιώματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν. Μόνο έτσι, είπε, θα κλείσει αυτό το κεφάλαιο και θα επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης.

 

Μακεδονία

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε και στο θέμα της Μακεδονίας, λέγοντας ότι τις τελευταίες μέρες ο ελληνισμός δέχτηκε μια ταπεινωτική ήττα.

«Εμείς δεν συμφωνούμε σε καμιά περίπτωση με την Κυβέρνηση του κ. Νίκου Αναστασιάδη που στήριξε την Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς τους χειρισμούς. Για μας η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ανέφερε.

Εξέφρασε την ελπίδα «να μην διαχειριστούμε το κυπριακό πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο», ενώ ανέφερε ότι το ΕΛΑΜ θα καταθέσει πρόταση νόμου για να περνά υποχρεωτικά με δημοψήφισμα η οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, ώστε να μην γίνει κάτι αντίστοιχο με το θέμα της Μακεδονίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top