ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στην εντατική 2,5 χρονών κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α – Προσεβλήθη στον εγκέφαλο

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται από τις 27 Ιανουαρίου, 30 μηνών κοριτσάκι με γρίπη Α.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Παιδιατρικης Κλίνικής του Μακάρειου Νοσοκομείο, Αβραάμ Ηλία, το κοριτσάκι παραπέμφθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σε επηρεασμένη γενική κατάσταση και νοσηλεύεται στη  μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Το κοριτσάκι που διαγνώστηκε με γρίπη Α είχε κάνει επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ μαγνητική τομογραφία έδειξε «προσβολή στο εγκέφαλο» από τον ιό.

Ειδική θεραπεία δεν υπάρχει όπως ανέφερε, ενώ διευκρινίζοντας για τι επιπλοκή μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο, απάντησε πως μπορεί να δημιουργήσει εγκεφαλίτιδα, ακόμα και νεκρωτική εγκεφαλίτιδα αν και είναι μια επιπλοκή που είναι σπάνια.

Συμπλήρωσε πως το κοριτσάκι, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ενώ δεν υποστηρίζεται μηχανικά, αλλά έχει μια βλάβη στον εγκέφαλο η οποία παρακολουθείται για το πώς θα εξελιχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE