BUSINESS NEWS

Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε κόκκινα δάνεια €33,7 εκατ. στην APS

Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε κόκκινα δάνεια €33,7 εκατ. στην APS

Η Τράπεζα Κύπρου πώλησε πρόσφατα ένα μικρό χαρτοφυλάκιο λιανικών ανεξασφάλιστων μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων (ΜΕΧ) με μεγάλες καθυστερήσεις, στην APS Delta s.r.o, μέλος του ομίλου εταιρειών της τσεχικής APS, γνωστής στην Κύπρο από την συμμετοχή της στην πλατφόρμα διαχείρισης κόκκινων δανείων της Ελληνικής Τράπεζας.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πρόκειται για το έργο με την ονομασία «Velocity», που αφορά δάνεια συμβατικής αξίας €245 εκατομμυρίων, με την καθαρή τους αξία να ανέρχεται στα €33,7 εκατ. Δηλαδή η τράπεζα είχε διαγράψει περίπου το 86% της συμβατικής αξίας των δανείων αυτών.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη ουσιαστικά συναλλαγή πώλησης δανείων στην τράπεζα, μετά το Helix, που αφορούσε πώληση πακέτου δανείων καθαρής αξίας €2,8 δις, εκ των οποίων τα €2,7 ΜΕΧ και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της τράπεζας για καθάρισμα του ισολογισμού της από τα κόκκινα δάνεια.
 
Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 9.700 δανειολήπτες (8.800 ιδιώτες και 900 μικρομεσαίες επιχειρήσεις) με μέσο ποσό συναλλαγής τις €12.500. Πρόκειται για πολλά δάνεια με μικρά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη διαχείριση, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία, ήτοι το 90%, βρίσκονται σε καθυστέρηση πέραν των πέντε ετών.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή, λόγω και των υψηλών προβλέψεων, δεν αναμένεται να έχει κανένα αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας και υπόκειται στις αναγκαίες εποπτικές εγκρίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top