ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αντιδράσεις με φορείς Ηπατίτιδας και AIDS στο Δικαστήριο - 'Εν επικίνδυνο τούτο που κάμνουν'

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αντιδράσεις με φορείς Ηπατίτιδας και AIDS στο Δικαστήριο - 'Εν επικίνδυνο τούτο που κάμνουν'

Αντιδράσεις προκλήθηκαν την Τρίτη (12/2) σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αλλά και στον χώρο αναμονής με την είσοδο ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι είναι φορείς Ηπατίτιδας Α και AIDS.  

Της Γεωργίας Παππούτα  

Τα δύο άτομα είναι ύποπτοι σε υπόθεση τέλεσης εικονικού γάμου και μέλη της Αστυνομίας τους οδήγησαν στην αίθουσα, όπου θα διεξαγόταν η δικαστική διαδικασία. Να σημειώσουμε πως οι δύο τους κάλυπταν το πρόσωπο τους με νοσοκομειακές μάσκες λόγω της νόσου και με τον φόβο μη τυχόν και μεταδοθεί σε παρευρισκόμενους. Ειδικές μάσκες τοποθέτησαν και αρκετοί παρόντες στην αίθουσα, αλλά και η μεταφράστρια των δύο αλλοδαπών υπόπτων.  

Ωστόσο, παρά τα μέτρα που φαίνεται να λάμβαναν οι υπεύθυνοι του δικαστηρίου υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις κυρίως από δικηγόρους που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής και είδαν το ζευγάρι να περνάει από μπροστά τους. “Ένεν σωστά τούτα τα πράματα”, “εν επικίνδυνο”, “εν έπρεπε να γίνεται έτσι” συζητούσαν μεταξύ άλλων.  

Να σημειώσουμε πως μετά από πληροφόρηση μας, αυτή η διαδικασία δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στο Δικαστήριο, αφού είναι αρκετές οι περιπτώσεις που ύποπτοι που νοσούν από τους συγκεκριμένους ιούς μεταφέρονται για τις υποθέσεις τους στα κτήρια και στις αίθουσες του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.  

Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται ο κόσμος να πανικοβάλλεται αφού ο ιός δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα medlook.net, η Ηπατίτιδα Α, μεταδίδεται από άτομο σε άτομο: "Ο ιός της ΗΑ βρίσκεται και ζει μέσα στα κόπρανα των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Μεταδίδεται σε άλλα άτομα όταν μεταφερθεί δια μέσου των κοπράνων στο στόμα. Ένας ασθενής που έχει προσβληθεί από τον ιό, μπορεί να μεταδώσει σε άλλους την ασθένεια 2 εβδομάδες πριν από την εμφάνιση του ίκτερου μέχρι και 10 μέρες μετά. Ο ιός μπορεί να μεταφερθεί και να μολύνει υγιή άτομα δια μέσου ακάθαρτου νερού, ή από σαλάτες και λαχανικά που έχουν πλυθεί με μολυσμένο νερό. Επίσης το πρωκτικό σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων ανδρών και ετερόφυλων ζευγαριών αποτελεί μια αιτία σεξουαλικώς μεταδιδόμενης ΗΑ. Έχουν ακόμη περιγραφεί επιδημίες ΗΑ σε ιδρύματα με χαμηλά επίπεδα υγιεινής στα οποία νοσηλεύονταν είτε άτομα με πνευματική καθυστέρηση είτε άτομα τρίτης ηλικίας. Ανάλογες επιδημίες ΗΑ έχουν περιγραφεί και σε κέντρα ημερήσιας φροντίδας για βρέφη και μικρά παιδιά όπου δεν τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top