ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Χαραλαμπίδου: «Η Greco δεν είναι γρίπη για να περάσει» - Δεν συνεννοήθηκε με ΑΚΕΛ για την πρωτοβουλία της

Χαραλαμπίδου: «Η Greco δεν είναι γρίπη για να περάσει» - Δεν συνεννοήθηκε με ΑΚΕΛ για την πρωτοβουλία της

Αποκλειστικά πρωτοβουλία της βουλευτού του ΑΚΕΛ ήταν να ενημερώσει την GRECO για τα τεκταινόμενα στα τις δικαιοσύνης της Κύπρου, σύμφωνα με την ίδια την Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Σε συνέντευξή της στην Σαββατιάτικη εφημερίδα του «Φιλελεύθερου» η  κα. Χαραλαμπίδου ανάφερε ότι δεν έγινε προσυνεννόηση με το ΑΚΕΛ πριν ενημερώσει την GRECO: «Ήταν αποκλειστικά πρωτοβουλία δική μου. Ο λόγος; Όταν επικοινώνησα με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της GRECO, δεν ήμουν σίγουρη πώς θα εξελισσόταν η όλη κατάσταση. Το πολιτικό κόστος το οποίο πιθανόν να έπρεπε να πληρώσω. Η αλήθεια ίναι ότι δεν με ενδιέφερε κιόλας. Ήμουν θυμωμένη, αποφασισμένη και απηυδισμένη. Όπως ο κάθε πολίτης. Ήταν όμως μια δική μου απόφαση και επ’ ουδενί έπρεπε να βαραίνει το κόμμα μου αν αποφάσιζαν να με σταυρώσουν υπό το πρόσχημα ότι έφερα τους...'ξένους'. Από την άλλη είχα και υποχρέωση να κάνω κάτι να μην παρακολουθώ αδρανής. Δεν ήμουν σίγουρη και για την αντίδραση της GRECO και αν θα ζητούσαν να έρθουν μετά την ενημέρωση που τους έκανα. Ο στόχος δεν ήταν απλά να ενημερωθούν, αλλά να αναλάβουν και δράση πράγμα που τελικά έγινε».

Ερωτηθείς η βουλευτής του ΑΚΕΛ γιατί στράφηκε προς της GRECO, ανάφερε: «Γιατί αλλιώς ο καθένας θα έλεγε τα δικά του όπως γίνεται πάντα σε τούτο τον τόπο. Θυμάστε πως η αμηχανία τους, τους παρέλυσε τις πρώτες μέρες. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Δικηγορικό Σύλλογο. Στον Πρόεδρο πήρε τρεις μέρες για να τοποθετηθεί και στον Δικηγορικό Σύλλογο μια εβδομάδα και στο τέλος δεν είπαν και τίποτα. Μικρή μερίδα δε του ημερήσιου τύπου προσπάθησε να αποπροσανατολίσει».

Σημείωσε πως: «Επιχειρούσαν όλοι στη βάση εποικοδομητικής ασάφειας να κλείσει το θέμα με επιφανειακές διορθώσεις και προσεγγίσεις όπως ο «κώδικας ευχολόγιο» που έγινε βεβιασμένα για να προλάβουν την άφιξη της GRECO και το χειρότερο εισέπραξαν και επαίνους από τον Πρόεδρο. H GRECO δεν είναι 'γρίπη' για να περάσει και οι εκθέσεις της δεν θα πεταχτούν ανέξοδα στο καλάθι των αχρήστων όπως γίνεται, δυστυχώς, με γνωματεύσεις του Εισαγγελέα. Θα επανέρχεται μέχρι να κατανοήσουν όλοι ότι δεν αρκεί μια δέσμη 'αρχών', αλλά απαιτείται λήψη ουσιαστικών μέτρων με συνέπειες σε περιπτώσεις παράβασης». 

Και συμπλήρωσε: «Αν δε κρίνω και από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι εμφανές ότι ακόμα και τώρα ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι πρέπει να γίνει, ή κατάλαβαν πολύ καλά και απλά δεν τους ενδιαφέρει. Όσο για τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ανωτάτου θα έπρεπε να είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του». 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top