ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εύκολο βράδυ για τον Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος» και… στο -2 από την κορυφή!

Εύκολο βράδυ για τον Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος» και… στο -2 από την κορυφή!

Χωρίς να φορτσάρει ο Απόλλωνας, πέρασε νικηφόρα από το «Αμμόχωστος», επικρατώντας με 1-3 της Αλκής και εκμεταλλεύτηκε τη νέα απώλεια βαθμών του ΑΠΟΕΛ, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους δύο πόντους!

Τα γκολ για τη Λεμεσιανή ομάδα σημείωσαν οι Ζελάγια, Μπρου και Σκέμπρι, ενώ για την «Αθάνατη» που ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, σκόραρε ο Κάρλος.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ανέβηκε πλέον στη 2η θέση με 44 βαθμούς, έχοντας δύο περισσότερους από την ΑΕΛ (42β.) που αντιμετωπίζει την Κυριακή (17/02, 17:00) στο Τσίρειο τη Νέα Σαλαμίνα και δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ (46β.), που έμεινε στο ισόπαλο 2-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ η Αλκή παρέμεινε στην 11η θέση με 16 πόντους.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Λεμεσιανή ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την αντίπαλη άμυνα και τα κατάφερε μόλις στο 8΄ να ανοίξει το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ζελάγια.

Το πέναλτι δόθηκε μετά από μαρκάρισμα του Ζελάγια από τον Στάροκιν εντός περιοχής, μία φάση που αναμένεται να συζητηθεί, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Το γρήγορο 0-1 «απελευθέρωσε» τα πόδια των «κυανολεύκων», οι οποίοι είχαν την κατοχή μπάλας και έλεγχαν το ρυθμό σε ολόκληρο το Α΄ ημίχρονο, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, με εξαίρεση ένα σουτ από τον Στυλιανού στο 15΄, μία προσωπική ενέργεια του Παπουλή στο 26΄ και 2-3 καλές προϋποθέσεις, όμως οι προσπάθεις έμειναν ημιτελείς.

Από την άλλη, η Αλκή είχε παθητικό ρόλο στον αγώνα, προσέχοντας τα νώτα της και προσπαθώντας να κτυπήσει στην κόντρα επίθεση ή από κάποια «στημένη» φάση.

Είχε όμως δύο καλές στιγμές με τον Ακόστα στο 23΄ και στο 37΄, αλλά και 1-2 καλές προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση…

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας έλεγχε το ρυθμό στο ξεκίνημα και απείλησε στο 52΄ με τον Στυλιανού, ενώ είχε και 1-2 καλές προϋποθέσεις με τον Παπουλή, όμως η Αλκή στην πρώτη επικίνδυνη επιθετική της προσπάθεια στο 63΄, έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με τον Κάρλος!

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων όμως ήταν άμεση, αφού έξι λεπτά αργότερα, ο Μπρου με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο, γράφοντας το 1-2 και στο 71΄, ο Σκέμπρι που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 67΄, σκόραρε με κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-3, σφραφίζοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του!

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού τα πάντα είχαν κριθεί και οι γηπεδούχοι δεν είχαν δυνάμεις, αλλά ούτε και κουράγιο για να κυνηγήσουν έστω τη μείωση του σκορ, για να ξαναμπουν στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος.

Ο Απόλλωνας έριξε στροφές, αλλά έλεγχε πλήρως το ρυθμό, οι Σακκάς και Αυγουστή έκαναν όλες τις αλλαγές τους και απλά οι δύο ομάδες περίμεναν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Νεοφύτου, που βρήκε τη Λεμεσιανή ομάδα νικήτρια με 1-3.

Στο 88΄ πάντως, ο Περέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να… βάλει το «κερασάκι στην τούρτα», πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ, το τέταρτο για την ομάδα του.

Κίτρινες: 77΄ Χαραλάμπους / 87΄ Σελίμοβιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλκή (Σακκάς): Πάρντο, Χαραλάμπους, Σερφά, Μπελαμεϊρί (80΄ Μπανταρά), Χριστοφή, Τραϊτσέφσκι, Ακόστα, Γουίκς (61΄ Γκαντάτσια), Σταύρου, Κάρλος (78΄ Τριμπό), Σταρόκιν.

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού, Πέδρο, Σελίμοβιτς, Ουεντραόγκο, Σακέτι, Μπρου (79΄ Καραγιόλ), Παπουλής, Ζελάγια (78΄ Κυριάκου), Περέιρα, Σαρδινέρο (67΄ Σκέμπρι).

Γήπεδο: «N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή»
Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Τηλεμάχου Τηλέμαχος
4ος Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top