ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Με εκποιήσεις ακινήτων προχωρά ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Με εκποιήσεις ακινήτων προχωρά ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης σκοπεύει να προχωρήσει με εκποιήσεις κατοικιών των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, δια μέσου του διευθυντή του, Αντρέα Γεωργίου με επιστολή του στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, διαμήνυσε πως ο Οργανισμός προτίθεται να προχωρήσει με εκποιήσεις ακινήτων τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι εκποιήσεις θα αφορούν ακίνητα μη συνεργάσιμων δανειοληπτών, με σειρά προτεραιότητας από τις κατοικίες που βρίσκονται υπό ανέγερση, ακίνητα που δεν αποτελούν την κύρια κατοικία των δανειοληπτών, υποθήκες που δεν αφορούν κατοικίες, αλλά και κατοικίες μεγάλης αξίας.

€130 με €140 εκατ. τα μη εξυπηρετούμενα που θα ενταχθούν στο Εστία  

Όπως αναφέρεται, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης διαχειρίζεται €946 εκατ. σε καταθέσεις, και δάνεια ύψους €1,1 δισ. με τα μη εξυπηρετούμενα να ανέρχονται στα €295 εκατομμύρια, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με κρατικά κεφάλαια, δηλαδή κρατικά στεγαστικά σχέδια και σχέδια Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, ανέρχονται στα €184 εκατομμύρια.

Περίπου τα €200 εκατ. από τα €295 εκατ. μη εξυπηρετούμενων δανείων πληρούν τα κριτήρια του Εστία, ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού, μόνο τα €130 με €140 εκατ. θα ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Γεωργίου €60 με €70 εκατ. μη εξυπηρετούμενων παρόλο που θα πληρούν τα κριτήρια για το Εστία, δεν θα ενταχθούν σε αυτό.

Όσον αφορά τα €95 εκατ. μη εξυπηρετούμενων οι δανειολήπτες θα κληθούν να επιλέξουν είτε την πώληση ιδιοκτησίας τους με τη βοήθεια κτηματομεσιτών που συνεργάζονται με τον Οργανισμό, είτε τις εκποιήσεις.

Ενναλακτικό σχέδιο για μη εξυπηρετούμενα με κρατικά κεφάλαια

Όπως σημειώνεται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που χορηγήθηκαν είτε με κρατικά κεφάλαια, είτε με κεφάλαια του Οργανισμού και εξασφαλίστηκαν με οικόπεδα ιδιοκτησίας του κράτους, δεν θα ενταχθούν στο Σχέδιο Εστία, με το κράτος να ψάχνει εναλλακτικό σχέδιο για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανειοληπτών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top