ΚΥΠΡΟΣ

Θέλει 900.000 ευρώ σε ένα μήνα για να περάσει τα Κριτήρια Μαρτίου! Όλα όσα αφορούν την Ομόνοια

Θέλει 900.000 ευρώ σε ένα μήνα για να περάσει τα Κριτήρια Μαρτίου! Όλα όσα αφορούν την Ομόνοια

Η Ομόνοια ενημερώνει για όλα όσα αφορούν τα κριτήρια Μαρτίου, τα οικονομικά δεδομένα και όσα λέχθηκαν στη σημερινή διάσκεψη Τύπου.

Η ενημέρωση από Ομόνοια:

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο μας, με κύριο θέμα την προσπάθεια που καταβάλλει η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για επιτυχή κατάληξη στα κριτήρια της 31ης Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Σωματείου μας, κ. Δώρος Σεραφείμ, ο οποίος ανέφερε:

"Η μέρα που το Σωματείο μας θα πρέπει να παραδώσει ολοκληρωμένο το φάκελο για τα κριτήρια Μαρτίου της ΟΥΕΦΑ, πλησιάζει. Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα βρίσκεται ενώπιον μας. Καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα, προς την οικονομική ανάκαμψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Τα κριτήρια 31ης Μαρτίου, ανέκαθεν αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σχεδόν όλων των Συλλόγων στην Κύπρο, καθώς ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ αφορά μία χρονική περίοδο έξι μηνών, ενώ οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση αρνητικής κατάληξης, είναι καταστροφικές.

Αυτήν τη στιγμή, όσο αφορά την προσπάθεια για τα κριτήρια, υπάρχει ένα έλλειμμα περίπου 900.000 ευρώ. Αυτό είναι το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσουμε μέσα σε ένα μήνα, για να περάσουμε με επιτυχία τον έλεγχο.

Και αισιοδοξούμε, πως θα μπορέσουμε να καλύψουμε σημαντικό μέρος αυτού του ελλείμματος, μέσα από τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, είτε με το Σχέδιο 2+1, είτε για την σεζόν 2015-16.

Στο σημείο αυτό, θα δώσω τον λόγο στον Υπεύθυνο του Τμήματος Μάρκετινγκ του Σωματείου μας, κ. Κώστα Χρίστου, ο οποίος θα δώσει ορισμένες πληροφορίες αναφορικά με τα εισιτήρια διαρκείας. Θα επανέλθω αργότερα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (Επικεφαλής Τμήματος Μάρκετινγκ)

Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου μας, κ. Δώρος Σεραφείμ, βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, για να καλύψουμε σημαντικό μέρος των 900.000 ευρώ που υπολείπονται, για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το φάκελο για τα κριτήρια.

Τα εισιτήρια διαρκείας που αυτήν τη στιγμή διατίθενται, είναι δύο βασικών κατηγοριών: α) Αυτά υπό το Σχέδιο 2+1 και β) Τα υπόλοιπα που αφορούν τη σεζόν 2015-16.

Σχέδιο 2+1: Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι υφιστάμενοι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας PREMIUM, έχουν προθεσμία μέχρι την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015 για να ενταχθούν στο Σχέδιο 2+1.

Στόχος μας είναι όπως κανείς υφιστάμενος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας PREMIUM, να μην χάσει τη θέση του. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν κάνει προσπάθεια για να επικοινωνήσουν με όλους τους κάτοχους εισιτηρίου διαρκείας PREMIUM, με στόχο να βρεθεί ο τρόπος για να διατηρήσουν τη θέση τους, συμμετέχοντας στο Σχέδιο 2+1.

Όσοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμη και μπορούν άμεσα να καταβάλουν όλο το χρηματικό ποσό που απαιτείται, καλούνται όπως το πράξουν, διότι το Σωματείο μας έχει άμεση ανάγκη εισροή χρημάτων.

Γίνονται και ευκολίες πληρωμής, για όσους φίλους της ομάδας μας αδυνατούν να καταβάλουν άμεσα ολόκληρο το χρηματικό ποσό. Το ύψος και ο αριθμός των δόσεων θα καθοριστεί, μετά από συνεννόηση με τον κάθε κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας PREMIUM.

Εισιτήρια Διαρκείας 2015-16: Κυκλοφορούν με έκπτωση 10% μέχρι την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015. Θα είναι ευεργετικό για το Σωματείο μας εάν, άμεσα, οι φίλοι της ομάδας μας ανανεώσουν ή προμηθευτούν το εισιτήριό τους για τη νέα σεζόν. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο, με διπλό όφελος για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ένα γεμάτο γήπεδο και οικονομική ενίσχυση.

Πέραν από τα εισιτήρια διαρκείας, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι τρόποι για να στηρίξει οικονομικά ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ την ομάδα του, απόλυτα προσαρμοσμένοι στις οικονομικές δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά. Θα τους αναφέρω επιγραμματικά:

Προϊόντα ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Με κάθε αγορά καφέ, νερού και ενεργειακού ποτού, επωφελείται οικονομικά η ομάδα μας. Επίσης, εντός Μαρτίου θα κυκλοφορήσει και η μπύρα Γερμανικής προέλευσης, η οποία αναμένουμε ότι θα εντυπωσιάσει.

Ετήσιος Λαχνός: Βρίσκεται σε κυκλοφορία ο ετήσιος λαχνός οικονομικής ενίσχυσης του Σωματείου μας, αξίας 10 ευρώ, με μεγάλο δώρο ένα αυτοκίνητο Opel Corsa. Στόχος είναι η είσπραξη 200.000 ευρώ. Λαχνοί υπάρχουν στην Green Boutique, στα εκδοτήρια "ΟΜΟΝΟΙΑ - PrimeTel" και στα ΣΥ.ΦΙ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε όλες τις επαρχίες.

Υπηρεσία ΟΜΑΔΑ: Αφορά τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας CYTA. Με χρέωση μόνο 2 ευρώ τον μήνα, λαμβάνεις ειδήσεις για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο κινητό σου, συμμετέχεις σε κληρώσεις και παράλληλα στηρίζεις οικονομικά το Σωματείο μας.

Bingo: Σύντομα ξεκινά τη λειτουργία και το Bingo του Σωματείο μας, στο οποίο οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μπορούν να συμμετέχουν και μέσω διαδικτύου. Αναμένουμε ότι θα σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και θα φέρει σημαντικά έσοδα στο Σωματείο μας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα αφορά αποκλειστικά αυτόν τον σκοπό.

Παρουσία μας στο γήπεδο: Η παρουσία μας σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, αποτελεί την μεγαλύτερη βοήθεια προς την ΟΜΟΝΟΙΑ. Και αυτή η βοήθεια αφορά όλους τους τομείς.

ΟΜΟΝΟΙΑ VISA: Μέσω της Τράπεζας Κύπρου οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν να αποκτήσουν την OMONOIA VISA. Με κάθε αγορά που κάνουν, θα έχει οικονομικό όφελος η ομάδα μας, χωρίς οι ίδιοι να έχουν επιπλέον επιβάρυνση.

Στο σημείο αυτό να δώσω το λόγο στον Marketing Executive του Σωματείου μας, κ. Γιώργο Χαλλούμη, ο οποίος θα σας παρουσιάσει τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, μέσω των οποίων αναδεικνύεται το πόσο ζωτικής σημασίας είναι για την ΟΜΟΝΟΙΑ, η θετική ανταπόκριση του κόσμου της, όσο αφορά τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΛΟΥΜΗ (Marketing Executive)

Όπως ανέφερε και ο κ. Κώστας Χρίστου, έχουμε ετοιμάσει πέντε βίντεο, τα οποία στέλνουν δύο κοινά μηνύματα. Την ανάγκη που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά και την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Πάμε να δούμε το πρώτο βίντεο, το οποίο αναδεικνύει τον κίνδυνο διακοπής της ένδοξης ιστορίας του Σωματείου μας.

Στο δεύτερο βίντεο τονίζεται ο κίνδυνος να εξαφανιστεί μία ιδέα από την καθημερινότητα και τα όνειρα χιλιάδων ανθρώπων.

Το γεγονός ότι απειλείται η ένδοξη ιστορία 66 χρόνων του Σωματείου μας, στην οποία έχουν κατακτηθεί 59 ποδοσφαιρικοί τίτλοι, επισημαίνουμε μέσω του τρίτου βίντεο που ετοιμάσαμε.

Το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντοτε κατάφερνε να ξεπερνά τις μεγάλες δυσκολίες που συναντούσε, καθ'' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και την αναγκαιότητα - τώρα - να βρεθούμε όλοι δίπλα της, τονίζουμε στο τέταρτο βίντεο.

Τέλος, στο πέμπτο βίντεο αναδεικνύουμε μία μεγάλη αλήθεια. Η κρίση κατάφερε να λυγίσει την οικονομία του τόπου, όχι όμως την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων για να κρατήσουν στη ζωή μία μεγάλη ιδέα.

Στο σημείο αυτό, ο λόγος στον πρόεδρο του Σωματείου μας, κ. Δώρο Σεραφείμ.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΔΩΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Δώρος Σεραφείμ, επεσήμανε:

"Τι θα σημαίνει εάν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν καταφέρει να φανεί συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις και κατά συνέπεια δεν παρουσιάσει ολοκληρωμένο φάκελο;

Οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Και τολμώ να πω πως, θα αποτελέσουν την αρχή για πολύ σοβαρά προβλήματα για το Σωματείο μας.

- Θα μας αφαιρεθούν έξι βαθμοί από το νέο πρωτάθλημα.

- Δεν θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

- Δεν θα έχουμε δικαίωμα πραγματοποίησης μετεγγραφών.

- Δεν θα έχουμε δικαίωμα ανανέωσης συμβολαίων.

Χρειάζεται η μεγάλη βοήθεια του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, από τον οποίο ζητούμε όπως άμεσα προμηθευτεί το εισιτήριο διαρκείας του.

Εάν ο κόσμος ανταποκριθεί θετικά, τότε θα περάσουμε με επιτυχία τα κριτήρια, όπως πράξαμε όλες τις προηγούμενες φορές.

Τα χρήματα που υπολείπονται, αφορούν κυρίως:

- Τους μισθούς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου

- Τους διακανονισμούς που έχουν γίνει

- Τις οφειλές του Σωματείου προς το Κράτος.

Σε προηγούμενη δημοσιογραφική διάσκεψη, είχαμε τονίσει πως για τη σεζόν 2014-15 υπήρχε ένα έλλειμμα της τάξης των 2.800.000 ευρώ, το οποίο σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση της σεζόν εξακολουθούσε να υφίστατο, τότε το χρέος του Σωματείου θα ξεπερνούσε τα 13.8 εκ. που είναι σήμερα.

Σε περίπτωση που περάσουμε με επιτυχία αυτόν τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ, τότε το έλλειμμα θα μειωθεί και η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα έχει πραγματοποιήσει σημαντικό βήμα προς τον μεγάλο στόχο της κάλυψης του ελλείμματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό θα πρέπει να είναι το μεγάλο μας κίνητρο. Από αυτό θα πρέπει όλοι μας να αντλήσουμε δύναμη.

Υπενθυμίζουμε πως, όταν είχαμε αναλάβει την ηγεσία του Σωματείου είχαμε εστιάσει σε τέσσερα σημαντικά στοιχεία:

1. Είχαμε εκτιμήσει πως χρειαζόταν μία περίοδος τριών χρόνων, για να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να μπει σε πορεία οικονομικής εξυγίανσης.

2. Υποσχεθήκαμε πως θα γινόταν μεγάλη προσπάθεια για να είναι το Σωματείο συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ώστε σταδιακά να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

3. Υποσχεθήκαμε πως, παρά τη δραστική μείωση του προϋπολογισμού για το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ομάδα μας θα παρέμενε διεκδικητική.

 

4. Είχαμε τονίσει πως θα γινόταν προσπάθεια για προώθηση Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Όλα τα πιο πάνω, μέχρι στιγμής, γίνονται πράξη. Αυτό είναι κάτι που μας αφήνει ικανοποιημένους. Όμως, αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και αρκετά άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Γιατί τα λέω αυτά; Τα λέω για να δείξω πως υπάρχει πλάνο, υπάρχει προοπτική, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Για να τονίσω πως το κάθε ευρώ που έρχεται στο Σωματείο μας, όχι μόνο δεν πάει χαμένο, αλλά αποτελεί ένα λιθαράκι προς την οικονομική σωτηρία.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ακόμη ζωντανή, κυρίως χάρη στον ΛΑΟ της. Ασφαλώς, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται για οικονομική ανάκαμψη, διαδραματίζουν οι χορηγοί και οι φίλοι του Σωματείου, αλλά και οι πρώην ποδοσφαιριστές και συνεργάτες, που σ'' αυτές τις δύσκολες στιγμές δείχνουν κατανόηση και τους ευχαριστούμε γι'' αυτό.

Ειδικά από τους πιστωτές μας, θα ήθελα να ζητήσω όπως συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται.

Να είναι όλοι βέβαιοι πως θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας.

Ας επικεντρωθούμε όλοι μας στην προσπάθεια για επιτυχή κατάληξη στα κριτήρια Μαρτίου. Ας συνεχίσουμε βήμα - βήμα τον αγώνα μας. Ο οποίος αγώνας, όπως λέμε εδώ και αρκετό καιρό, δεν είναι για τους τρεις βαθμούς, αλλά για την οικονομική σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Έχουμε ήδη καλύψει αρκετό δρόμο. Κοιτάζοντας πίσω, πολλές φορές αναρωτιέμαι πώς καταφέραμε να βγούμε νικητές από τόσες άνισες μάχες. Είναι θαύμα που το Σωματείο μας, με τα τόσα πολλά προβλήματα και με τις τόσες πολλές απερίγραπτες δυσκολίες, όχι μόνο είναι ακόμη όρθιο, αλλά είναι και διεκδικητικό και μαχητικό και περήφανο.

Πώς το έχουμε πετύχει αυτό; Έχοντας ως μεγάλο μας "όπλο", αυτό που όλους μας ενώνει. Την αγάπη μας για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Και με αυτό το ανίκητο "όπλο" θα προχωρήσουμε.

Όπως έχω προαναφέρει, η ανάσα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ο υπέροχος ΛΑΟΣ της. Από αυτό το ΛΑΟ ζητάμε όπως αγοράσει το εισιτήριο διαρκείας του. Γιατί πολύ απλά, με αυτόν τον τρόπο, θα δώσει ζωή στο νόημα της ζωής μας, την ΟΜΟΝΟΙΑ!"

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top