ΠΟΛΙΤΙΚΗ

OAY: Κατά πλειοψηφία δεσμεύτηκε το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά την… σούπερ ασφάλιση των υπαλλήλων του

OAY: Κατά πλειοψηφία δεσμεύτηκε το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά την… σούπερ ασφάλιση των υπαλλήλων του

Η Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία δέσμευσε το κονδύλι του προϋπολογισμού του ΟΑΥ, που αφορά την… σούπερ ασφάλιση των υπαλλήλων του Οργανισμού. Κατά τ΄ άλλα, ο συνολικός προϋπολογισμός, ύψους περίπου μισού δισεκατομμυρίου, εγκρίθηκε.

Η εξέλιξη δεν προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη σε όσους παρακολουθούσαν από κοντά τα γεγονότα, καθώς βουλευτές με δημόσιες τοποθετήσεις τους το προηγούμενο 24ωρο είχαν εκφράσει έντονα τους ενδοιασμούς τους για το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός προωθήθηκε στην ολομέλεια (για την Παρασκευή 22/03 με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος).

Να σημειωθεί ότι το σημείο που είχε να κάνει με το καθεστώς ασφάλισης των υπαλλήλων του ΟΑΥ,  προκάλεσε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει του προϋπολογισμού, ο φορολογούμενος πολίτης θα καλείτο να καλύψει ένα αξιοσέβαστο ποσό για την ασφάλιση των υπαλλήλων του ΟΑΥ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το εν λόγω σχέδιο καλύπτει τους εργαζόμενους στον ΟΑΥ ακόμα και στην περίπτωση που κάνουν βελονισμό.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά την Πέμπτη (21/03): «Βλέποντας σήμερα τον προϋπολογισμό του ΟΑΥ μας δημιουργεί ερωτήματα γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΥ να μην είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ. Είναι ένα ερώτημα που μας προκαλεί πραγματικά σοβαρές αμφιβολίες και δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα».

Το θέμα εκλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι οι υπόλοιποι υπάλληλοι του δημοσίου δεν τυγχάνουν τέτοιας ευνοιοκρατικής μεταχείρισης.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ούτε το γεγονός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία στο παρελθόν είχε επισημάνει αυτή την παράμετρο και μάλιστα είχε δοθεί η δέσμευση από το Δ.Σ. του ΟΑΥ ότι θα συμμορφωνόταν.

«Εφόσον ο Οργανισμός χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το κράτος θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από το δημόσιο τομέα» επεσήμαινε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ σε άλλο σημείο αναφερόταν στην παράμετρο με την… υπερβολικά καλή ασφάλιση των υπαλλήλων του ΟΑΥ: «…το σχέδιο καλύπτει έξοδα τα οποία συνήθως δεν περιλαμβάνονται στις ιδιωτικές ασφάλειες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (χειροπρακτικής, βελονισμού, ομοιοπαθητικής, οστεοπαθητικής και ποδιατρικής), τα οποία αυξάνουν  σημαντικά τα ασφάλιστρα. Οι υπάλληλοι του Οργανισμού δεν συνεισφέρουν για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη που τους παρέχεται όπως γίνεται στο δημόσιο τομέα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top