ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: «Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας καταγγέλλονται»

Προδρόμου: «Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας καταγγέλλονται»

Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο καταγγέλλονται εκεί όπου πρέπει, δήλωσε την Τετάρτη 27/03 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου να σχολιάσει προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αν είναι έτοιμη να συνεχίσει παράνομες ενέργειες, αυτές παραμένουν παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Καταγγέλλονται εκεί όπου πρέπει και, βεβαίως, αντιμετωπίζονται με τα δικά μας διπλωματικά μέσα".

Σημείωσε ότι η πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σαφέστατη και εξήγησε ότι "επιδιώκουμε και ευτυχώς επιτυγχάνουμε συνεχώς σε μεγαλύτερο βαθμό, συνεργασίες με όλα τα κράτη της περιοχής - δυστυχώς η Τουρκία αποτελεί εξαίρεση- συνεργασίες στη βάση του διεθνούς δικαίου, με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των χωρών και των λαών".

"Και βεβαίως αυτές οι συνεργασίες επικροτούνται και από την ΕΕ, και από τις ΗΠΑ, επομένως, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια".

Κατέληξε λέγοντας ότι όταν ακούμε καθημερινά δηλώσεις να έχουμε υπόψη μας ότι στην Τουρκία βρίσκονται σε μια προεκλογική περίοδο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top