Ν. Ζηλανδία: Ο δράστης της σφαγής στο Κράιστσερτς έκανε δυο δωρεές σε ακροδεξιά οργάνωση

Ν. Ζηλανδία: Ο δράστης της σφαγής στο Κράιστσερτς έκανε δυο δωρεές σε ακροδεξιά οργάνωση

Το γαλλικό, ακροδεξιό, ριζοσπαστικό κίνημα Generation Identitaire έλαβε δύο δωρεές από τον μακελάρη του Κράιστσερτς, τον Σεπτέμβριο του 2017, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ, χρήματα που στάλθηκαν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος πλέον έχει κλείσει.

"Βρήκαμε δύο αποδείξεις δωρεών, συνολικού ύψους 1.000 ευρώ", είπε ένας εκπρόσωπος του GI, ο Ρομέν Εσπινό, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί σε αυστριακές εφημερίδες. "Λάβαμε αυτές τις πληροφορίες χθες αργά το βράδυ και σήμερα το πρωί τις μεταβιβάσαμε στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI)", πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, οι λογαριασμοί της GI έκλεισαν επειδή άλλαξε τράπεζα. Οι δωρεές, που έγιναν διαδικτυακά, είχαν περάσει από μια τρίτη εταιρεία, την Stripe, η οποία εντόπισε στις αποδείξεις της το όνομα του Μπρέντον Τάραντ.

Ο Αυστραλός εξτρεμιστής, που αυτοαποκαλείται "φασίστας", σκότωσε στις 15 Μαρτίου 50 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις επηρεάζοντας τις περισσότερες χώρες.