ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια από τη Volvo

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια από τη Volvo

Στόχος η επίτευξη του Vision 2020 για μηδέν θανάτους μέσα σε ένα Volvo!

Πριν από 60 χρόνια, η Volvo δώρισε σε όλο τον κόσμο την πιο ζωτική εφεύρεση στον τομέα της οδικής ασφάλειας: τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Σήμερα, η σουηδική εταιρεία, ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην ασφάλεια, μοιράζεται ξανά την πολύχρονη έρευνά της για τα τροχαία ατυχήματα. Μέσω μιας κεντρικής ψηφιακής βάσης, η Volvo δίνει πρόσβαση σε όλους στα αποτελέσματα των ερευνών της και καλεί τους υπόλοιπους κατασκευαστές να τα αξιοποιήσουν, ώστε οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι για όλους.


Με την πρωτοβουλία Equal Vehicles for All» (E.V.A)., η Volvo μένει πιστή στις αρχές της που βάζουν σε προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος πάνω από το στενό οικονομικό κέρδος και συνεχίζει να μοιράζεται τη γνώση της με γνώμονα το γενικό καλό: προωθεί την ισότητα για όλους στην ασφάλεια, δεν πατεντάρει τις καινοτομίες της και δεν περιορίζει την έρευνά της σε αυτό που επιβάλλουν οι κανονισμοί.


Παράλληλα, η Volvo ανακοινώνει σημαντικές δράσεις, στην τελική ευθεία για την επίτευξη του οράματός της για την ασφάλεια (Vision 2020) που προβλέπει ότι από το 2020 δεν θα υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός μέσα σε ένα νέο Volvo: η σουηδική εταιρεία ανοίγει πρώτη τη συζήτηση για "σημαντικά κενά" στην ασφάλεια που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του οδηγού και ανακοινώνει ότι από το επόμενο έτος θα εφαρμόσει στα αυτοκίνητά της νέα συστήματα για την πρόληψη των ατυχημάτων που συνδέονται με τον ανθρώπινο παράγοντα. Πρόκειται για αισθητήρες και κάμερες που παρακολουθούν την οδηγική συμπεριφορά και για το Care Key, με το οποίο ο οδηγός θέτει όριο ανώτατης ταχύτητας στο αυτοκίνητο πριν το δανείσει σε άλλους. Τα νέα συστήματα, μαζί με τη θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας σε όλα τα νέα Volvo, καθώς και με τα υπάρχοντα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, κατατείνουν συνολικά σε έναν κοινό στόχο: στην ενίσχυση της ασφαλέστερης οδήγησης.


Η κοινωνική ωφέλεια παραμένει προτεραιότητα σε ό,τι κάνει η Volvo για την ασφάλεια. Οι νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρεία δεν στοχεύουν μόνο στην ικανοποίηση των κανονισμών και την επιτυχία στις σχετικές δοκιμές αλλά, καθώς προέρχονται από την ενδελεχή ανάλυση δεκάδων χιλιάδων πραγματικών ατυχημάτων, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά πολλά είδη ατυχημάτων που συμβαίνουν στο δρόμο.


Εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, την οποία η Volvo στοχεύει να αντιμετωπίσει θέτοντας ένα ανώτατο όριο, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και η απόσπαση της προσοχής αποτελούν ακόμη δύο βασικές αιτίες ατυχημάτων. Η Volvo πιστεύει ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω της εγκατάστασης καμερών και αισθητήρων στα οχήματα, που θα παρακολουθούν τις αντιδράσεις του οδηγού και θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να παρεμβαίνει στην περίπτωση που ένας οδηγός έχει επηρεαστεί από ουσίες ή δεν δείχνει καθόλου προσοχή στο δρόμο.


Αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον περιορισμό της ταχύτητας του αυτοκινήτου, την αποστολή σήματος στην υπηρεσία βοηθείας του Volvo on Call και, ως ύστατη δράση, την ενεργή επιβράδυνση και την ασφαλή στάθμευση του αυτοκινήτου. Το λανσάρισμα των νέων συστημάτων θα αρχίσει από τα μοντέλα της Volvo που θα βασίζονται στην επόμενης γενιάς πλατφόρμα SPA2, στις αρχές της ερχόμενης δεκαετίας.


Τέλος, το Care Key, που θα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων της Volvo από το 2020 (Model Year 2021), επιτρέπει στους οδηγούς Volvo να θέτουν περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου τους πριν το δανείσουν σε άλλους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top