ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

45 χρόνια ζωής για το θρυλικό VW Golf

45 χρόνια ζωής για το θρυλικό VW Golf

Πριν ακριβώς 45 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου του 1974 «γεννήθηκε» ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο λόγος για το Volkswagen Golf, το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη, που συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια ζωής.

Το πρώτο Golf βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της VW στο Wolfsburg. Ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σαν ο διάδοχος του θρυλικού Beetle. Από τότε ‘πέρασε στα γκαράζ 35 εκατομμυρίων αγοραστών’, καθιστώντας το σαν το best seller της γερμανικής εταιρείας. Με λίγα λόγια παραγγέλνεται ένα Golf κάθε 41 δευτερόλεπτα, κάτι που σε ετήσια βάση μεταφράζεται σε περίπου 780.000 οχήματα.

Η επιτυχία του Golf είναι αποτέλεσμα των συστηματικών ανανεώσεων πoυ υπόκειται συνεχώς με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται με τις ανάγκες της αγοράς. Στην αγορά κυκλοφορεί τώρα η έβδομη γενιά του μοντέλου και είναι σημαντικό ότι το αυτοκίνητο αυτό συνεχίζει να γράφει ιδιαίτερα ψηλούς αριθμούς στο χώρο των παγκόσμιων πωλήσεων.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η VW προχώρησε, δια μέσου των χρόνων, στη δημιουργία διαφόρων παραλλαγών στη γκάμα του Golf. Κυριότερη φυσικά η έκδοση GTi που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φθινόπωρο τoυ 1975 στη Φρανκφούρτη. Τα αρχικά GTi αντιπροσωπεύουν τις λέξεις «Grand Tourism Injection» τα oπoία από μόνα τους μπορούν vα θεωρηθούν εμβλήματα ανωτερότητας και γοήτρου. Η ανωτερότητα, η δύναμη και η απόδοση είναι μερικά από τα στοιχεία πoυ χάρισαν στo Golf GTi τον τίτλο ενός «παγκόσμιου θρύλου».

«Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της μάρκας μας. Αντιπροσωπεύει την πρόοδο και την τεχνολογική εξέλιξη όπως κανένα άλλο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το Golf έκανε τις τεχνολογίες ασφάλειας προσιτές για εκατομμύρια ανθρώπους για πρώτη φορά. Για επτά γενιές, το Golf έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της VW ως ένας από τους πιο σημαντικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο», δήλωσε ο COO της μάρκας, Ralf Brandstatter, και συνέχισε: «Το 1974, οι άνθρωποι της VW αντιμετώπιζαν την πρόκληση της μετάβασης από το Beetle στο Golf. Από τότε, συνεχώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το εργοστάσιό μας στο Wolfsburg, και σήμερα, εκτός από το Golf, παράγουμε εδώ e-Golf, το Golf GTE, το Golf Sportsvan και τρία επιπλέον μοντέλα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top