ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης για μισθοδοσία καθηγητών Πανεπιστημίου

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης απόφασης για μισθοδοσία καθηγητών Πανεπιστημίου

Το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε σήμερα αίτηση αναστολής εκτέλεσης ακυρωτικής απόφασης ημερομηνίας 28.12.2018 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η πρόνοια του Προϋπολογισμού του Πανεπιστήμιου Κύπρου για την αποκοπή του ειδικού επιδόματος επί της μισθοδοσίας των καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη. Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν εξαιρετικές περιστάσεις που να επέβαλλαν την μη άμεση εφαρμογή της ακυρωτικής απόφασης.
 
Παράλληλα έκρινε ότι η απόρριψη της αίτησης δεν αποδυναμώνει και ούτε εξανεμίζει τη σημασία της έφεσης.
 
Ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Ανδρέα Σ. Αγγελίδη, δικηγόρου των καθηγητών του Πανεπιστημίου, αναφέρει πως προφανώς η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας προηγούμενο σ’ ότι αφορά και τις εφέσεις της Νομικής Υπηρεσίας για την αντισυνταγματικότητα των νόμων για την αποκοπή μισθού και προσαυξήσεων στη δημόσια υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top