«Αν συνεχιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κύπρο, η ΕΕ θα ανταποκριθεί δεόντως»

«Αν συνεχιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κύπρο, η ΕΕ θα ανταποκριθεί δεόντως»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Τουρκίας για έναρξη γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ο ηγέτης της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ουντό Μπoύλμαν, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του, υπενθυμίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε ήδη πέρυσι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή και τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί δεόντως και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Ούντο Μπούλμαν αναφέρει: "Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με τη δηλωμένη πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει τη γεώτρηση στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε ήδη πέρυσι τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή, ιδίως στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου".

"Εμείς, η Ομάδα S & D στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση. Επίσης, είμαστε βέβαιοι ότι εάν συνεχιστούν οι τουρκικές παράνομες ενέργειες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί δεόντως και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο".

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο εκλεκτός του ΕΛΚ και η αμηχανία της Πινδάρου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, συμμετέχει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ίδια ακριβώς πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει και ο ΔΗΣΥ. Και Νίκος Χριστοδουλίδης αντιμετωπίζεται από το ΕΛΚ ως ηγέτης με σεβασμό και πολιτική εμπιστοσύνη από τον πυρήνα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

BEST OF TOTHEMAONLINE