ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Megabet Plus: Στήριξη του Σύνδεσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

Megabet Plus: Στήριξη του Σύνδεσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

O Chairman της Megabet Plus, κ. Νίκο Λακονίκο και ο CEO, κ. Λάζαρος Φιλίππου παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 39 χρόνια ζωής και δράσης. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Ανασταστιάδη και του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομου.


Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί πράγματι άξιο επαίνου το γεγονός ότι στις τέσσερις σχεδόν δεκαετίες από τη δημιουργία του, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου και με την άοκνη πολυποίκιλη δραστηριοποίηση των μελών και των υποστηρικτών του, έχει επιτύχει να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση, μόρφωση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε χιλιάδες συνανθρώπων μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και το γεγονός ότι ο υποσιτισμός και διάφορες ασθένειες σε πλειάδα χωρών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική θνησιμότητα, και πως ακόμη η δράση του Συνδέσμου επεκτείνεται σε τοπικό, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, το έργο που επιτελείται λαμβάνει πρόσθετη αξία και σημασία.

Ανέφερε ότι μέσα από τη συντονισμένη δραστηριότητα του συνόλου των μελών και την οικονομική υποστήριξη των συνδρομητών του Συνδέσμου, έχει μέχρι στιγμής διατεθεί σε χώρες που μαστίζονται από την πείνα πόσο πέραν των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί υιοθεσίες παιδιών, αποστολές ρουχισμού, τροφίμων, φαρμάκων, ανεγέρσεις κλινικών, ιατρείων, σχολείων, ορφανοτροφείων και 24 αποστολές κλιμακίων ιατρών εθελοντών του Συνδέσμου.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος είπε ότι στόχος του συνδέσμου είναι η εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη μας και τόνισε ότι «με την τεράστια εθελοντική προσφορά των μελών του συνδέσμου, τη γενναιόδωρη εισφορά του λαού, της εκκλησίας και της πολιτείας κατάφερε μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος να στείλει μαζί με τα μηνύματα αγάπης του χρηματική βοήθεια πέραν των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Κιτίου απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκ μέρους του Συνδέσμου, τιμητική διάκριση η οποία θα διαλαλεί, όπως είπε ο Μητροπολίτης, την ευαισθησία και αγάπη του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον όπου γης άνθρωπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top