ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Πώς πληροφορία του Μεταξά «βοήθησε» στον εντοπισμό της βαλίτσας

ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΙΜΝΗ: Πώς πληροφορία του Μεταξά «βοήθησε» στον εντοπισμό της βαλίτσας

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης (4/6) η τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό κατάφερε να εντοπιστεί από τον δύτη και να ανασυρθεί μετά από αρκετές μέρες ερευνών.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, περιέγραψε τα όσα ολόκληρη η ομάδα που συμμετείχε στις έρευνες πέρασε αλλά και πώς κατάφεραν να εντοπίσουν την βαλίτσα.

Συγκεκριμένα ο κ.Τράγκολας, έκανε λόγο για σιγουριά ύπαρξης της τρίτης βαλίτσας εντός των νερών, μετά από την ανεύρεση του τσιμεντομπλόκ το οποίο όπως ανέφερε ήταν ένα σημάδι που επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς.

Κατά την ανάκρισή του Μεταξά, ομολόγησε για το τσιμεντομπλόκ, όπως επίσης κατάφερε να «βοηθήσει» την ομάδα ερευνών όταν τους έδωσε συγκεκριμένη περιγραφή και χαρακτηριστικά που αφορούσαν το τσιμεντοπλόκ, τα οποία και εντοπίστηκαν.

Πώς κατάφεραν να φτάσουν στην βαλίτσα

Ο κ. Τράγκολας τόνισε ότι οι έρευνες δεν ήταν καθόλου εύκολες αφού η βαλίτσα εντοπίστηκε μετά από συγκεκριμένο σχέδιο ο δύτης να κινείται καθημερινά πάνω σε σχοινί καλύπτωντας την απόσταση των 300-400 τετραγωνικών μέτρων, περπατώντας βήμα- βήμα.

Επίσης αποκάλυψε ότι ο εντοπισμός την βαλίτσας έγινε με την αφή, αφού η ρομποτική κάμερα δεν κατέδειξε το οτιδήποτε, με την βαλίτσα να βρίσκεται κάτω από λάσπη σε επίπεδη επιφάνεια, στην δυτική πλευρά όπου υπήρχαν και άλλα άσχετα αντικείμενα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top