ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε Εθνικές Εκλογές στις 7 Ιουλίου

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοίνωσε Εθνικές Εκλογές στις 7 Ιουλίου

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου», ξεκαθάρισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου, δίνοντας τέλος στα σενάρια που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες για παράταση της ημερομηνίας προκήρυξης εθνικών εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουλίου θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που ένας πρωθυπουργός λαμβάνει το μήνυμα μετά από ευρωπαϊκές εκλογές και επισπεύδει την κάλπη».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ψηφίσει. «Αν δεν το κάνει να εξηγήσει γιατί. Εμείς τους καλούμε να μην απέχουν και να έρθουν να εξηγήσουν αν λένε αλήθεια», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, ότι πιθανή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές θα ενθαρρύνει «συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών» να επιχειρήσουν την αμφισβήτηση των θετικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι μια τέτοιου είδους αμφισβήτηση έχει ήδη ξεκινήσει μέσω των επιφυλάξεων και ενστάσεων που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες από μερίδα κύκλων της ΕΕ αλλά και του Τύπου.

Εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η μείωση δαπανών που εξαγγέλλει συνεπάγεται τη μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Κατηγόρησε, επίσης, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει κρυφή ατζέντα μέτρων και ότι αρνείται τον προγραμματικό διάλογο ενόψει εκλογών.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη για το 2019 θα κινηθεί στο 2,3% αλλά και ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. «Ήμασταν υποχρεωμένοι να ασκήσουμε μια πολιτική, η οποία δεν ήταν δική μας πολιτική. Τα τρία αυτά χρόνια σχεδιάζαμε με τα χέρια δεμένα. Πετύχαμε νίκες, σημαντικές νίκες. Προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε υπερβολική την άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι πλέον ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα της χώρας. «Δεν θεωρώ υπερβολικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ένα κόμμα που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Υπερβολικό θεωρώ το πόσο ανέβηκε η ΝΔ. Το ζήτημα είναι αν αυτό το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο», διερωτήθηκε.

Ως προς το συγκεκριμένο ερώτημα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν είναι προδιαγεγραμμένο και μπορεί να αναστραφεί, αν γίνει σαφές, σύμφωνα με τον ίδιο, το πραγματικό διακύβευμα σε όσους απείχαν από τις ευρωεκλογές αλλά και σε αυτούς που ψήφισαν μικρότερα κόμματα προκειμένου να στείλουν μήνυμα απογοήτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές σηματοδοτεί τον κίνδυνο επιστροφής της χώρας στο 2014, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πρεσβεύει τις πολιτικές του ΔΝΤ», όπως ανέφερε. «Ο Μάκρι έφερε το ΔΝΤ πίσω στην Αργεντινή μέσα σε ένα χρόνο. Το σχέδιο της ΝΔ θα δημιουργήσει τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτές οι νεοφιλελεύθερες επιλογές θα μας οδηγήσουν ξανά σε μια περίοδο που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», σημείωσε σχετικά.

Τέλος, αναφορικά με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αυτή θα έπρεπε να είχε λήξει αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς δεν μπορούσε να συγκροτηθεί μια εναλλακτική πλειοψηφία στη Βουλή, επειδή «το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ είχαν προσχωρήσει από την πρώτη στιγμή σχηματισμού της κυβέρνησης στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», όπως σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top