Κυπριακή ομογένεια στις ΗΠΑ: Αστοχες οι παρατηρήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το «East Med Act»

Κυπριακή ομογένεια στις ΗΠΑ: Αστοχες οι παρατηρήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το «East Med Act»

Θλίψη για σχόλια του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σχετικά με τον Νόμο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act) και για το πρόσφατο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, εκφράζουν ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Εντι Ζεμενίδης, σε ανακοίνωση η οποία συνυπογράφεται και από άλλα μέλη της κυπριακής ομογένειας στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή των ομογενών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οι παρατηρήσεις του κ. Κυπριανού σχετικά με το «East Med Act» ήταν στην καλύτερη περίπτωση άστοχες» και ότι ο κ. Κυπριανού «δεν έχει ενημερωθεί για το νομοσχέδιο από κανένα άτομο ή οργανισμό που έχει εμπλακεί στην προετοιμασία του».

Θεωρούν επιπρόσθετα ότι «οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις νέες γεωπολιτικές συμπράξεις της Κύπρου, τις σχέσεις της με τους φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και με τη κυπριακή διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για όλους αυτούς τους λόγους, λυπούμαστε για τις παρατηρήσεις του κ. Κυπριανού και επιδιώκουμε να διορθώσουμε τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργούν», προσθέτουν.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρώπης: Μια ημέρα συμβολισμού, ευθύνης και πολιτικών προσδοκιών

Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ορόσημο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Για δεύτερη φορά από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα απαιτητική για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αλλά και για τη διεθνή πολιτική σκηνή.

BEST OF TOTHEMAONLINE