ΠτΔ: Περαιτέρω ενίσχυση στα θέματα μετανάστευσης με την Γερμανία – Γερμανικά στα δημόσια σχολεία – Στο φόντο σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Γερμανίας.
Η κα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τόνισε ότι «όπως έχουμε δηλώσει, δεν θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της συμφωνίας εξόδου», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τελικά λύση.
Σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ υπάρχουν πολλοί Βρετανοί βουλευτές που δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε την χειρότερη λύση.
Ως κομβικό σημείο η Καγκελάριος ανέδειξε την ανάγκη να δοθούν εγγυήσεις ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το ζήτημα είναι, ανέφερε η Καγκελάριος, κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί σε μεταβατική κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και χάσει την δυνατότητα εύρυθμης οικονομικής λειτουργίας της.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




