ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου για S400: «Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα από κανέναν»

Τσαβούσογλου για S400: «Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα από κανέναν»

Η Τουρκία δεν δέχεται τελεσίγραφα από κανέναν, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους ρωσικούς πυραύλους S400, προσθέτοντας ότι δεν αποδέχονται το ύφος της επιστολής της 6ης Ιουνίου των Αμερικανών προς την Τουρκία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζιαν Ιβ Λε Ντριάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε την επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν προς τις ΗΠΑ για τους S400 λέγοντας ότι “δεν αποδεχόμαστε το ύφος της επιστολής των ΗΠΑ”. “Η Τουρκία αγόρασε το αμυντικό σύστημα S400 από τη Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να δίνει τελεσίγραφα στην Τουρκία. Με αυτού του είδους τις επιστολές η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τις αποφάσεις της. Το σύστημα S400 θα έρθει στην Τουρκία. Σύντομα ο Υπουργός μας θα στείλει απαντητική επιστολή”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν υποβάλει πρόταση στις ΗΠΑ. “Τους είπαμε ‘αν ανησυχείτε ας ιδρύσουμε κοινή επιτροπή εργασίας. Οι ειδικοί ας ετοιμάσουν εκθέσεις. Ο Τραμπ λέει ‘ναι’ αλλά άλλοι θεσμοί λένε ‘όχι’”, ανέφερε.

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του και στην εφημερίδα ¨Αιντινλίκ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη δεν υποχωρεί από το σύστημα S400. Ερωτηθείς για τα εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Τουρκος ΥΠΕΞ είπε  “αυτοί μόνο μιλάνε, εμείς δεν δίνουμε προσοχή”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top