ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος για Χριστόφια: «Μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες»

Άντρος για Χριστόφια: «Μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες»

«Μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, την αγάπη του κόσμου, τότε θα ένιωθε πλήρως δικαιωμένος», είπε για τον Δημήτρη Χριστόφια σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) στην εκπομπή του OMEGA, «Ενημέρωση τώρα» ο κ. Άντρος Κυπριανού, μίλησε για τον πολιτικό και άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια, ενώ σημείωσε ότι έφυγε από τη ζωή με παράπονα.

«Ο Δημήτρης έδωσε μια άλλη διάσταση στην πολιτική ζωή του τόπου, η σωστή πολιτική διάσταση», κατά την άποψη του κ. Κυπριανού, «που θα έπρεπε να υπάρχει».

Σημείωσε ότι: «Στο μυαλό του κόσμου υπάρχει η αντίληψη ότι οι πολιτικοί πρέπει να λένε ψέματα, ο Δημήτρης ήταν πάντοτε ειλικρινής, ποτέ δεν επιχειρούσε να ξεγελάσει πρόσχαρα τον συνομιλητή του».

«Από τα κύρια του χαρακτηριστικά, η ειλικρίνεια , η εντιμότητα και η συνέπειά του» υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.

«Είχε πολιτικές αρετές ο Δημήτρης, είχε την ικανότητα και την διορατικότητα να μπορεί να διαβλέπει πως θα εξελίσσονταν τα ζητήματα και είχε και μια πάρα πολύ ανεπτυγμένη κοινωνική ευαισθησία η οποία πήγαζε από την φιλοσοφία  που τον καθοδηγούσε, από τις αρχές, τις αξίας, τα ιδανικά τα οποία υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την αγάπη του κόσμου ο κ. Κυπριανού σημείωσε: «Θα πω απλά ότι ο κόσμος ανταποδίδει στον Δημήτρη αυτά τα οποία του επρόσφερε ο Δημήτρης, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, από το 1977 που ήταν ΓΓ της ΕΔΟΝ μέχρι σήμερα»

«Ο Δημήτρης πρόσφερε αγάπη στον κόσμο, στήριξη στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπιζε και νομίζω ότι ο κόσμος του επιστρέφει αυτή την αγάπη σήμερα. Τον ένιωσαν ως έναν άνθρωπο δικό τους, της διπλανής πόρτας, ακόμα και τότε που ήταν Πρόεδρος, δεν προσπαθούσε να ξεχωρίσει από τον κόσμο ήταν ένας από τον κόσμο» σημείωσε.

Ερωτηθείς ο κ. Κυπριανού αν ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε με παράπονο λόγω της αντιμετώπισης που έτυχε όταν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε: «Εγώ λέω μακάρι να μπορούσε να δει όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, την αγάπη του κόσμου, τότε θα ένιωθε πλήρως δικαιωμένος».

Σημείωσε όμως ότι έφυγε με πολλά παράπονα γιατί αδικήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Οι οποίοι  όπως ανέφερε: «δεν είχαν όριο στην κριτική στην οποία του άσκησαν αλλά και στον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν και νομίζω ότι τον αδίκησε και η ίδια η ζωή, με όλα αυτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα οποία τον ταλαιπώρησαν για δεκαετίες πολλές».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κυπριανού πιο κάτω:

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=iHzbQwMt7pc&t=1s

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top