ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ήξεραν από τον Δεκέμβριο ότι η Τουρκία θα «τρυπήσει» την Κυπριακή ΑΟΖ- ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ήξεραν από τον Δεκέμβριο ότι η Τουρκία θα «τρυπήσει» την Κυπριακή ΑΟΖ- ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, απεκάλυψε ότι από τον Δεκέμβριο τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας γνώριζαν ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Από τότε δεν έγινε καμιά διαρροή για λόγους ευθύνης» ανέφερε ο Ελλαδίτης πολιτικός που σίγουρα η αποκάλυψη του θα συζητηθεί. «Όλα τα κόμματα το ξέρανε» πρόσθεσε ο Αντρέας Λοβέρδος, πρώην Υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (Κινάλ).

Καλεσμένος στην εκπομπή X2 (Επί δύο) στο κανάλι ACTION 24 ο Αντρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι γνώριζαν από τον Δεκέμβριο του 2018 ότι επίκειται γεώτρηση στο χώρο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Σε ερώτηση του –έκπληκτου- παρουσιαστή Γιάννη Πολίτη αν το γνώριζαν από τόσο νωρίς, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε «βεβαίως» συμπληρώνοντας πως «όλα τα κόμματα το γνώριζαν».

Τον Απρίλιο, πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε για το γίνεται «με αυτό που μας είχατε πει αρμοδίως (την γεώτρηση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ) τι έγινε» πήρε την απάντηση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κύριος Λοβέρδος ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα για ολιγωρία και τόνισε ότι όλα τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον Δεκέμβριο ενώ εκτίμησε ότι ούτε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε προετοιμασία.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Λοβέρδος επικαλούμενος τη δήλωση του Πρόδρομου Προδρόμου «περί εισβολής της Τουρκίας» στην κυπριακή ΟΑΖ ο Ερντογάν όχι μόνο δεν «γκριζάρει» την περιοχή αλλά ασκεί ουσιαστικά κυριαρχία, «τρυπώντας» στην υφαλοκρηπίδα της  Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ερώτημα που εύλογα δημιουργείται και χρίζει απάντησης από αρμόδια χείλη, είναι αν την πιο πάνω πληροφορία και παρασκήνιο γνώριζαν και πολιτικοί στην Κύπρο (Βλέπε Κυβέρνηση Αναστασιάδη) και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την έλλειψη αποφασιστικότητας να αποτρέψουν αυτό που τώρα συμβαίνει ανοικτά της Πάφου, ενώ και με το δεύτερο γεωτρύπανο «Γιαβουζ» σκοπεύουν να «τρυπήσουν» και ανοιχτά της Καρπασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top