ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι το τέλος του χρόνου η λειτουργία του ιδιόκτητου τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό της Πετρολίνα

Μέχρι το τέλος του χρόνου η λειτουργία του ιδιόκτητου τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό της Πετρολίνα

Σε χαιρετισμό του κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Petrolina (Holdings) Public Ltd, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26/6 σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Κωστάκης Λευκαρίτης είπε πως «σήμερα βρίσκεται στα τελικά στάδια η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του ιδιόκτητου τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό, η πλήρης λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει καθορίσει η κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

 
 
Παράλληλα, συνέχισε «προχωρούν όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή τερματικού υγραερίου, επίσης στο Βασιλικό, μέσω κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει η Εταιρεία Πετρολίνα, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τέλος του ερχόμενου έτους όπως καθορίζει και το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα. Με την πλήρη μεταφορά των εργασιών αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποξήλωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο βόρειο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας με την κατεδάφιση όλων των δεξαμενών και τον καθαρισμό της γης».
 
Πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι όπως τα ιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται τα τερματικά της εταιρείας στη Λάρνακα ενταχθούν σε νέες πολεοδομικές ζώνες ώστε να τύχουν κατάλληλης ανάπτυξης και προς τούτο προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση εκ μέρους της πολιτείας. Η έδρα της εταιρείας θα εξακολουθήσει να είναι η Λάρνακα» είπε και σημείωσε πως «παράλληλα το δίκτυο πρατηρίων βρίσκεται πάντοτε σε συνεχή αναβάθμιση στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και εμφάνισης, έτσι που να προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον στον καταναλωτή».
 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Λευκαρίτης είπε ακόμα ότι «το 2018 ήταν ακόμη μια δύσκολη χρονιά για τον τόπο μας, ωστόσο αρκετοί τομείς της οικονομίας άρχισαν εδώ και λίγους μήνες να παρουσιάζουν σημαντικά σημεία βελτίωσης με αποτέλεσμα σταδιακά να δημιουργείται περισσότερη αισιοδοξία στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές για ανάπτυξη και ευημερία. Ο τόπος μας διαθέτει κατάλληλες υποδομές όπως και προσοντούχο ανθρώπινο δυναμικό που μπορούν να προσδώσουν τέτοια δυναμική και όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας».
 
Σημείωσε επίσης ότι «η Πετρολίνα, η οποία διαχρονικά αποτελεί σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας, με το δικό της εκτόπισμα στηρίζει έμπρακτα με ποικίλους τρόπους την κυπριακή οικονομία και τον Κύπριο πολίτη. Παράλληλα η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην κατάλληλη υποδομή που στόχο έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη της μέσω της διαφύλαξης των οικονομικών της πόρων, της διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της καθώς και της διασφάλιση των προοπτικών ανάπτυξης».
 
Ανακοινώνοντας τα κέρδη της εταιρείας πριν την φορολογία, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος είπε πως αυτά ανέρχονται «στα 4,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι €4,8 εκ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ το κέρδος μετά την αφαίρεση της φορολογίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα €4,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι €4,2 εκ. το 2017. Το κέρδος έτους περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα 14,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι €4,2 εκ. και προέκυψε από την πώληση μετοχικής συμμετοχής ύψους 35% στη θυγατρική εταιρεία Lca Aviation Fueling System Limited λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες του ΔΠΧΑ 10 «Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις» και ειδικότερα τη μετάταξη της LAFS από θυγατρική σε συνδεδεμένη εταιρεία».
 
Ο κ. Λευκαρίτης εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση, τους πρατηριούχους, το προσωπικό, τους ελεγκτές, τους νομικούς συμβούλους και όλους τους μετόχους της εταιρείας για την εμπιστοσύνη τους.  Ως Διοικητικό Συμβούλιο νιώθουμε μεγάλο το βάρος της ευθύνης του έργου που έχουμε αναλάβει για την επιτυχή επίτευξη όλων των εταιρικών στρατηγικών στόχων που έχουμε θέσει» ανέφερε.
 
Εξάλλου σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης παρουσιάστηκαν εκτενώς τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018. Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για το 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών μέσω πρατηρίων, σε εμπορικούς πελάτες καθώς και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών ανήλθε στα 394,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι €391,5 εκ. το 2017. Με βάση τα αποτελέσματα, το κέρδος ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, υπολογίζεται στα 4,90 σεντ έναντι 4,80 σεντ το 2017 και με τη συμπερίληψη των μη συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων στα 16,33 σεντ έναντι 4,72 το προηγούμενο έτος».
 
Όσον αφορά τη μερισματική πολιτική της Εταιρείας «αυτή παραμένει σταθερή. Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Ιούνιο του 2018, δεύτερου προμερίσματος επίσης προς 1,7 σεντ τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η Γενική Συνέλευση ενέκρινε πρόταση του Συμβουλίου για την καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 2,5 σεντ, έτσι ώστε το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του έτους 2018 να ανέλθει στα 5,9 σεντ ανά μετοχή ή 17,35% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top