ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόθεση για συνάντηση Προέδρου-Σπέχαρ ενόψει έκθεσης ΓΓ ΟΗΕ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σύμφωνα με πηγές

Πρόθεση για συνάντηση Προέδρου-Σπέχαρ ενόψει έκθεσης ΓΓ ΟΗΕ για ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σύμφωνα με πηγές

Πρόθεση είναι όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντηθεί και συζητήσει με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, πριν τη μετάβαση της αξιωματούχου των ΗΕ στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, όπου, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ αυτή θα ενημερώσει το σώμα, στις 19 Ιουλίου, ενόψει της υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 30 του μήνα.


Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, η οποία δεν απέκλεισε την πραγματοποίηση συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κ. Σπέχαρ, σημειώνοντας, παράλληλα, πως αυτό εξαρτάται από την πορεία της ανάρρωσης του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το ιδιωτικό νοσηλευτήριο Mediterranean εντός της εβδομάδας, και να συνεχίσει να αναρρώνει στην οικία του, μέχρι να είναι σε θέση να επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του σε 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ύστερα από τον τραυματισμό στο δεξί του πόδι, το περασμένο Σάββατο.
 
Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επρόκειτο να συναντηθεί με την κ. Σπέχαρ στις 28 Ιουνίου, ωστόσο η ίδια ζήτησε αναβολή της συνάντησης, και αυτή είχε καθοριστεί τότε για τις 8 Ιουλίου.
 
`Οπως είθισται πριν από οποιαδήποτε συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, η κ. Σπέχαρ "θα έχει επαφή και με τις δυο πλευρές πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη», είπε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.
 
Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα εργασίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για τον μήνα Ιούλιο, η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 10 Ιουλίου, ενώ η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από την κ. Σπέχαρ και οι διαβουλεύσεις στο σώμα για το θέμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα λάβουν χώρα στις 19 Ιουλίου.
 
Στις 15 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη να γίνει συνάντηση με τις χώρες που συνεισφέρουν με προσωπικό στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο.  Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υιοθέτηση του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προγραμματίζεται για τις 30 Ιουλίου.
 
Υπενθυμίζεται πως στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για επαφές μετέβη ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, για να ενισχύσει τις προσπάθειες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας, ενόψει της έκδοσης της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ και της διαδικασίας για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top